Ankara sağlık ve kongre turizmi ile öne çıkıyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Engin Şahin ATO Congresium’da gerçekleşen TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na ilişkin anadolugazete.com.tr’ye açıklamalar yaptı. Şahin, Ankara’nın acenteleri ve sektördeki pazar payını değerlendirdi.

Ankara sağlık ve kongre turizmi ile öne çıkıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

ATO Congresium’da TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin birçok yerinden sektörün temsilcileri Başkent Ankara’da bir araya geldi. Turizmin ve seyahatin gelişmesinde en önemli ayaklardan biri olan seyahat acentelerinin önemi ve sektördeki payını Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Engin Şahin, anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

''TURİSTLERİN YÜZDE 85’İ PAKET TURLARLA GELİYOR''

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Engin Şahin, acentelerle ilgili konuşmasına şu açıklama ile başladı: ''Ankara ilinde 970 tane seyahat acentesi var. Türkiye geneli de 14 bin 500 veya 15 bine yakın acente var. Tamamı TÜRSAB’a bağlı ve bakanlık kontrolündedir. TRAVELEXPO Fuarı’nda yerimizi aldık ve standımız var. Şehrimizi tanıtmak ve şehrimizin turizminin güçlenmesine destek olmak için buradayız. Turizm ve seyahat işinde en önemli kalem acentelerdir. Çünkü Ankara’ya veya Türkiye’ye bir turist gelecekse onun bir organize tur ile yani turizm acentesiyle yapılması yüzde 80 oranında. Turistler ülkemize yüzde 80-85 oranında paket tur ile geliyor. Seyahat acentelerinin buradaki kritik durumu iyi değerlendirilmeli.''

“SAĞLIK TURİZMİNDE ANKARA’NIN GÜÇLÜ YANI VAR”

Fuar ve Ankara turizmi üzerine değerlendirme yapan Şahin, Ankara’nın pazardaki payına yönelik şunları söyledi: “Ankara turizmi üzerine konuştuğumuzda da şu an bulunduğumuz fuar Ankara turizmi için çok önemli. Hem farkındalık oluşturmak hem de insanların burada etkileşim halinde olması çok değerli. Bugün burada sağlık turizmine yönelik acenteler bulunuyor. Ankara öne çıktığımız değer sağlık, kongre turizmi ile öne çıkıyor ama çevre ilçelerden kaynaklı bir miktar kültür turizmi ve çok az da olsa termal turizm ön plana çıkıyor. Çok az olmasının sebebi altyapı yetersizliği ve reklamın iyi yapılamaması. Yoksa kaynak olarak çok kıymetli yeraltı sularımız var. Bunların ürüne dönüştürülüp satılması noktasında doğru markalaşmayı yapamadık. Sağlık turizminde medikal ve kozmetik öne çıkıyor. Turistler saç ekimi ve diş yaptırma gibi durumlarda İstanbul veya Antalya’yı tercih edebiliyor. Sağlık turizminin yanında gezip eğlenmek istiyorlar. Ankara devlet ve özel olmak üzere önemli kritik ameliyatların yapıldığı bir merkez. Sağlıkta güçlü yanımız burasıdır. Ankara bunu iyi satıyor. Ankara’da yüze yakın sağlık turizmi yapma yetkisi olan seyahat acentemiz var. İstanbul ve Antalya’dan sonra en çok seyahat acentesi Ankara’da var. Ankara’da kişisel sağlık turizminden elde edilen rakam diğer illere göre çok büyük oranda artıyor. Türkiye’deki en yüksek kazançlardan biri diyebiliriz. Bu anlamda kıymetli görüyoruz.”

“ATO ANKARA TURİZMİNE CİDDİ DESTEK VERİYOR

Ankara’nın doğal ve tarihi güzelliklerine dikkati çeken Şahin, iç pazar payı ile ilgili şöyle dedi: “Biz Türkiye’nin Başkentiyiz ve Cumhuriyet'in ilk kuruluş yıllarından bugüne kadar gelen eserler var. Tabii ki bunlar iç pazar noktasında daha kıymetli bu durumu orada değerlendirebiliyoruz. Ama Türkiye olarak birinci önceliğimiz dışarıdan cebimize para koymak. Ama Ankara sağlık ve kongre turizmi noktasında önemli bir mesafe kat etti. Şu an içinde bulunduğumuz fuar alanı güzel tasarlanmış bir yapı. İleride Ankara’nın daha büyük kongre ve fuar merkezleri olacaktır. Ankara Ticaret Odası Ankara turizmine çok ciddi destekler vermekte.”

''HER SENE YÜZDE 20-25 ARTIŞ YAŞANIYOR''

Engin Şahin konuşmasını şöyle tamamladı: “Türkiye’deki turizmi rakamlarla konuşmak gerekirse Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıkladı. 2022 yılında 17 milyon turist gelmişken bugün 50 milyonun üstünde turistten bahsediyoruz. Bunun getirisi 45-50 milyar dolar. Ankara kendine ve çevre illere değer katmakta. Rakamlara baktığımızda her sene yüzde 15-20’lik bir artış görüyoruz. Ankara’nın bir avantajı Ankara Ticaret Odası’nın yine büyük desteğiyle Anadolu Jet vasıtasıyla direkt uçuşların olması. Ankara’dan turlar olduğu zaman, Ankara’da bir gece konaklamalarını sağlıyoruz ve ilimizi gezdiriyoruz.”

İlgili Haberler
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.