Ankara siyasilerinin 12 Eylül paylaşımları

12 Eylül 1980 askeri darbesinin üstünden 44 yıl geçmesine rağmen yaşanan acılar halen unutulmadı. Unutulmayan 12 Eylül darbesi için paylaşım yapan Ankara siyasilerini sizler için derledik…

Ankara siyasilerinin 12 Eylül paylaşımları
Yayınlanma:
Güncelleme:

DERLEME: ZAFER ALTUNTAŞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar’ın paylaşımları şöyle:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya X hesabı üzerinden “12 Eylül darbesinin 44. yıl dönümünde, demokrasimize ve milli irademize yapılan bu saldırıyı bir kez daha kınıyoruz. Cumhuriyetimiz, milletimizin en büyük değeridir ve bu değerlere karşı yapılan her türlü müdahalenin karşısında durmaya devam edeceğiz. Bir daha böylesi acıların yaşanmaması dileğiyle, demokrasimizi ve milli irademizi daima koruyacağız” açıklamasında bulundu.

Ankara Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, sosyal medya X hesabı üzerinden "İşkence, zulüm, Zindanlar ölüm, Sehpada yiğitler, Yıldızı göğün! Ferman karanlığın, ferman Eylüllerin, Dar’lar bizimdir! Vatan sağ olsun.” paylaşımında bulundu.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, sosyal medya X hesabı üzerinden “Demokrasi tarihimizin kara lekelerinden 12 Eylül darbesini unutmadık. 15 Temmuz’da bu topraklarda darbeler defterini kapattığımızı tüm dünyaya ilan ettik. Büyük bedeller ödeyerek milli irademize sahip çıkan tüm demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan da paylaşım yaparak darbeyi lanetledi. Özarslan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"12 Eylül 1980 darbesi, demokrasiye, özgürlüklere ve milletimizin iradesine vurulmuş karanlık bir darbedir. Bu acı günün izlerini hala hissediyoruz. Darbeleri ve her türlü antidemokratik müdahaleyi bir kez daha lanetliyor, demokrasinin ve millet iradesinin daima galip geleceğine olan inancımızı vurguluyoruz."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.