Ankara STK’ları cuma namazında buluşuyor!

Ankara'daki birçok sivil toplum kuruluşu (STK), İsmail Haniye için düzenlenen cenaze törenine katılmak üzere Melike Hatun Cami ve Ankara Hacı Bayram Veli Cami'nde bir araya geliyor. Cuma namazının ardından Haniye için cenaze namazı kılınacak. Cenaze namazı sonrası STK'ların gösteri yapması bekleniyor.

Ankara STK’ları cuma namazında buluşuyor!
Yayınlanma:

Tüm Türkiye’de İsmail Haniye için düzenlenecek cenaze namazı Başkent Ankara’da sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Ankara’da bulunan birçok STK Hacı Bayramı Veli ve Melike Hatun Caminde kılınacak cenaze namazı törenine katılacak.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin suikast sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle 1 günlük milli yas ilan edildiğini hatırlattı. Erbaş, "Tüm camilerimizde salâ verilecek ve cuma namazından sonra gıyâbî cenaze namazı kılınacaktır. Mekânı cennet olsun" dedi.

MEMUR-SEN YARIN MEYDANLARDA

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, şunları söyledi:

"Bugün insanlık bir imtihanda. Siyonist katil sürüsüne karşı dünyanın her yerinde haysiyetli, onurlu insanlar meydanlarda. Dili, dini, mezhebi farklı ama insanlık ortak paydasında insanlar dünyanın her yerinde soykırıma karşı direniyor. Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı sonrası duamızı yükselteceğiz. 3 Ağustos Cumartesi günü 81 ilde akşam namazının ardından meydanlarda yürüyüş yapacağız. Türkiye’den uluslararası alana Gazzeli kardeşlerimizin sesini yükselteceğiz."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.