Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 'Yarısı Bizden' kampanyasını değerlendirdi

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, İstanbul'da başlatılan Yarısı Bizden kampanyasını değerlendirdi.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 'Yarısı Bizden' kampanyasını değerlendirdi
Yayınlanma:

Ev sahibi olmak isteyenler için Yarısı Bizden kampanyasının önemli bir fırsat olduğunu belirten Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, kampanyanın eksiklerine de değindi. Ayrıca, kampanyanın sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin diğer büyük şehirlerine de yayılmasını istediklerini ifade etti.

ANKARA'DA DA BAŞLATILMALI

Akçam, Yarısı Bizden kampanyasının geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Akçam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen bu kampanyanın İstanbul'da başladığını ifade etti. Akçam, kampanyanın artıları ve eksileri olduğunu vurgulayarak, öncelikle kampanyanın tüm Türkiye'ye yayılmasını ve Ankara'da da başlatılmasını beklediklerini söyledi.

ÖDEMESİZ KONUT ALMA İMKANI SAĞLANMALI

Akçam, Yarısı Bizden kampanyasına yönelik soru işaretlerine dikkat çekti. Akçam, kampanyanın en büyük sorunlarından bir tanesinin de hissedarın konutunu alırken ödeme yapıp yapmayacağı olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüme dahil edilecek hissedarların ödemesiz konut alma imkanının sağlanması gerektiğini düşünen Akçam, vatandaşın listeyi verdiği zaman ödemesiz konut alabilmesinin kampanyanın bir parçası olması gerektiğini ifade etti.

KAMPANYA DAHA DA İYİLEŞTİRİLMELİ

Kampanyanın genel anlamda güzel ve günümüzde konut sahibi olmanın zorluğu göz önüne alındığında yerinde bir girişim olduğunu ifade eden Akçam, devletin birçok ayrıcalık tanıdığını vurguladı. Akçam, kampanyanın sunduğu kolaylıkları, 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL tahliye desteği, kredi ödemesinin evler tamamlandıktan sonra başlaması ve ilk 2 yıl faizsiz olması gibi avantajları dile getirerek, kampanyanın daha da iyileştirilmesi gerektiğini ve bu süreçte bakanlık yetkilileri ile meslek odalarının işbirliği yapabileceğini belirtti.

ÖZEL MÜTEAHHİTLER KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNE DAHİL EDİLMELİ

Akçam, Yarısı Bizden kampanyasına 1 milyon 233 bin başvuru yapıldığını vurgulayarak sözlerini noktaladı. Akçam, Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına dayanarak kampanya ile toplamda 350 bin konutun dönüşümünün hedeflendiğini belirtti. Bu bağlamda özel müteahhitlerin kentsel dönüşüm sürecine dahil edilmesi gerektiğini düşündüklerini ifade eden Akçam, bu sayede daha sağlıklı ve kısa sürede kentsel dönüşümün tamamlanabileceğini söyledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.