Ankara turizminin kalbi Ulus'ta çöp sorunu bitmiyor!

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Ulus’un tarihi dokusu ve canlı ticaret hayatı, son dönemde çöplerin giderek artmasıyla gölgelendi. Anafartalar Caddesi’nden Ulus Hali’ne kadar uzanan geniş bir alanda, çöp yığınları adeta bölgenin simgesi haline geldi. Özellikle sabahın erken saatlerinde ve akşamüstü iş çıkışı saatlerinde biriken çöpler, hem bölge esnafını hem de vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Ankara turizminin kalbi Ulus'ta çöp sorunu bitmiyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Bölgede uzun yıllardır esnaflık yapan Şehmuz K., anadolugazete.com.tr'ye konuşarak durumun giderek kötüleştiğini belirtip, "Eskiden buralar bu kadar pis değildi şimdi çöp yığınları arasında dükkân açıyoruz. Turistler Ulus’a tarihi yapıları görmek için geliyor ama gördükleri manzara ne yazık ki bu çöpler oluyor. Zaten işimiz zor, bu durum iyice zorlaştırıyor." dedi.

1-1.png

VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Çöplerden rahatsız olan vatandaşlar da yetkililerden acil çözüm bekliyor. Anafartalar Caddesi üzerinde sıkça görülen çöp konteynerlerinin yetersiz kaldığı dile getirilirken, özellikle yaz aylarında kötü kokuların yayılmasından şikâyet edildi.

1-3.png

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Çöp sorunu, bölgedeki tarihi ve turistik değerlerin korunması açısından da önemli bir risk teşkil ediyor. Yetkililerden bu konuda bir açıklama ve çözüm bekleniyor. Özellikle turistik açıdan önemli olan bu bölgenin temiz tutulması, hem esnafın hem de vatandaşların en büyük talebi oldu.

1-2.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.