Ankara Valiliği uyardı: Sıcaklık düşüyor!

Ankara Valiliği, hava sıcaklıklarının yarından itibaren düşeceğini açıkladı. Ankara Valiliği, mevsim normallerinin altına inmesi beklenen sıcaklık nedeniyle vatandaşlara uyarıda bulundu.

Ankara Valiliği uyardı: Sıcaklık düşüyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre, Türkiye önümüzdeki günlerde soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Uzmanlar, özellikle yarın (Perşembe) için vatandaşları uyarıyor.

Balkanlar'dan gelen soğuk hava kütlesi, ülke genelinde sıcaklıkları hızla düşürerek yağışlı bir dönemin başlamasına neden olacak. Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, yüksek kesimlerde kar yağışı ihtimaline karşı vatandaşların önlem alması öneriliyor.

Ekim ayının ilk yarısının kurak geçtiğini belirten meteorologlar, ikinci yarısında ise serin ve yağışlı hava koşullarının hâkim olacağını öngörüyor. Bu nedenle, özellikle dışarıda vakit geçirenlerin ve tarımsal faaliyetlerde bulunanların dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Soğuk hava ve yağışların, günlük yaşamda çeşitli zorluklara yol açabileceği belirtiliyor.

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI!

Ankara Valiliği, mevsim normallerinin altına inmesi beklenen sıcaklık nedeniyle vatandaşlara uyarıda bulundu.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; 17 Ekim 2024 Perşembe gününden itibaren Ankara il genelinde hava sıcaklıklarının 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına ineceği tahmin edilmektedir. Muhtemel yağışlar ve fırtına sonrası tarımsal faaliyetler bakımından zirai don riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." uyarısında bulunuldu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.