Ankara'da 15 yaşındaki stajyer inşaattan düşerek hayatını kaybetmişti: "Çocuklarımız güvensiz alanlarda çalışıyor"

Ankara'da 15 yaşındaki stajyer öğrencinin inşaattan düşerek hayatını kaybetmesinin ardından Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Mali Sekreteri Hasan Kütük, meslek liselerindeki öğrencilerin stajyer olarak inşaat, fabrika ve atölyelerde çalışmaları üzerine anadolugazete.com.tr'ye konuştu.

Ankara'da 15 yaşındaki stajyer inşaattan düşerek hayatını kaybetmişti: "Çocuklarımız güvensiz alanlarda çalışıyor"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara Çubuk ilçesi Kurbantepe Caddesi Atatürk Mahallesi’nde, Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olan 15 yaşındaki Eren Alperen Kocayavuz, staj gördüğü inşaatın 6'ncı katından düşerek hayatını kaybetti.

Konu hakkında anadolugazete.com.tr'ye konuşan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Mali Sekreteri Hasan Kütük, "Meslek lisesindeki çocuklarımız güvensiz alanlarda çalışıyor. Bu çocuklara çok küçük bir miktar da olsa ödenen ücretler aileler tarafından da öğrenciler tarafından da ekonomik zorluklardan dolayı kabul edilebilir görülüyor. Öğrenci, haftanın 5 günün birçoğunu okulda değil de çalışarak geçiriyor." dedi.

untitled-1.jpg

"GÜNÜMÜZDE MESLEK LİSELERİNİN ATÖLYELERİ KULLANILAMAZ HALE GELMİŞTİR"

Kütük, "Öğrenciler çalışma koşullarına bakılmadan, iş güvencesi olmadan sistem içerisinde kullanılmaya başlandı. Yine ihmaller ve eksiklikler de söz konusu. Eskiden meslek liseleri mini bir sanayi kuruluşu gibiydiler. Meslek liselerinde öğrencinin kendi pratiğini geliştirmesi ve mesleğini öğrenmesi adına atölyeler bulunuyordu. Başlarında öğretmenleriyle mesleklerini öğrenirlerdi. Minyatür fabrika görüyorduk. Yine o dönemlerde öğrencilerin mühendislik fakültelerine girmelerinde ciddi bir puan avantajı vardı. Hem pratiği hem de teorik bilgileri öğreniyorlardı. Bundan dolayı meslek liselerinden mezun olmak bir avantajdı. Ancak günümüzde meslek liselerinin atölyeleri kullanılamaz hale gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Denetim eksikliğine vurgu yapan Kütük, "Çocukları takip edebilecek, öğretebilecek bir sistem olmadığı için bu tarz kazaları da sıkça duymaya başladık." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.