Ankara'da 150 milyonluk vurgun: Yüzden fazla çiftçi mağdur!

Ankara'nın Polatlı ilçesinde faaliyet gösteren bir tohum firmasının, çiftçilerden aldığı ürün bedellerini ödemeden ortadan kaybolup yurt dışına kaçtığı iddiaları gündemi sarstı.

Ankara'da 150 milyonluk vurgun: Yüzden fazla çiftçi mağdur!
Yayınlanma:

Buğday tohumu satın alarak yüksek kar vaadiyle çiftçilerden ürünlerini topladıkları belirtilen firma, tahsilat yapılmadan kaybolunca 100'den fazla çiftçi mağdur oldu. Firmanın kapıları polis tarafından mühürlendi.

Mağduriyetlerini dile getiren çiftçiler, 2017'den bu yana bu firmaya ürün teslim etmişler ve karşılığında ödeme yapılacağı vaadiyle güven oluşturulmuştu. Ancak 6 Aralık'ta ödeme yapılması gereken tarih yaklaştığında firma, ofislerini kapatarak izlerini kaybettirdi.

Ali Rıza Koçoğlu, buğdayını 259 ton olarak firmanın talebi üzerine verdiklerini ancak ödeme yapılmadığını belirtti. Benzer şekilde bir önceki yıl da aynı kişilere ürün teslim ettiklerini ve güven oluşturduktan sonra yine ödeme alamadıklarını ifade etti.

''259 TON BUĞDAYI ONLARA TESLİM ETTİK''

Polatlı Devlet Hastanesi’nde 22 yıllık başhekimlik görevinin ardından emekli olarak çiftçilik yaptığını aktaran mağdur Ali Rıza Koçoğlu, “Buğdayı kaldırdığımızda Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) verecektim. Geldiler, ‘Buğdayı bize ver hocam, 6 Aralık'ta parasını vereceğiz.’ dediler. 259 ton buğdayı onlara teslim ettik. Bunlar tohumluk yaptılar, millette sattılar. 6 Aralık'ta paramızı verecekti. 5 Aralık'ta bürolarını kapatıp ortadan kayboldular.” ifadelerini kullandı.

Bir sene önce de aynı kişilere buğdayını teslim ettiğini ve borcunu geri alması ile güven sağladıklarını dile getiren Ali Rıza Koçoğlu, “Gübre ve tohum üretip satıyorlardı. Tohum ve gübre bayisiydi. Biz de bu sene hatta tohumu ve gübreyi oradan aldık. Ondan sonra gerisini alıp gittiler.” dedi.

Mağduriyet yaşayan Edem Koçoğlu ise 600 dönümlük arazisine bu yıl ürün ektiklerini ve Ahi Tohum adlı firmanın güvenilir bir aile olarak bilindiği için ürünlerini teslim ettiğini söyledi. Ancak firma, karşılığında ödeme yapmadı.

150 milyon TL'nin üzerindeki ürün bedellerinin ödenmediği belirtilirken, firma sahiplerinden Sevgi Coşkun'un yurtdışına kaçtığı ve eşi Cihangir Coşkun'un ise yakalandığı ifade edildi. Mağdurlar, yaşadıkları haksızlığın giderilmesi ve kayıplarının telafi edilmesi için yasal haklarını kullanacaklarını belirttiler.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.