Ankara'da 19 yıldır saatçilik yapan Yunus Demiraslan: "Saatçilik mesleği bir tutkudur”
19 yıldır saatçilik yapan Yunus Demiraslan, mesleğini Başkent Ulus’ta Umut ikinci el pazarında hobi olarak yaptığını ve saat tamir etmeyi çok sevdiğini söyledi.
ÖZEL HABER: Sümer TAŞKIRAN
19 yıldır saatçilik yapan Yunus Demiraslan, mesleğini Başkent Ulus’ta Umut ikinci el pazarında hobi olarak yaptığını ve saat tamir etmeyi çok sevdiğini söyledi.
Demiraslan, "Saatçilik mesleği için gerekli olan niteliklerin başında bu işi sevmek ve yapabileceğine inanmak gelir. Saatçi olmak isteyen kişinin kesinlikle meraklı ve hevesli olması gerekir. Tutkuyla yapılan her meslek dalı için geçerli aslında. Kişinin merakı olacak, heves olacak. Severek yapılan iş ne olursa olsun başarıya götürür" dedi.
“GÜNÜMÜZDE AĞIRLIKLI OLARAK PİLLİ SAATLER KULLANILIYOR”
Günümüzde ağırlıklı olarak pilli saatlerin kullanıldığını ancak kurmalı saatlerin de hala tamir edildiğini belirten Demiraslan, "Geçmişten günümüze kurmalı, otomatik veya cep saatleri nadiren geliyor. Ancak ben bu saatleri de tamir ediyorum. Bu bağlamda bozuk saatlerin parçalarından birbirine uyacak şekilde düzenleyerek yeni bir saat çıkartabilirim" ifadelerini kullandı.
Demiraslan, teknolojinin ilerlemesiyle insanların bir dönem saatten uzaklaştığını ancak son zamanlarda yeniden yaygınlaşmaya başladığını belirterek, "Bu zamana kadar hiç saat takmadım diyerek saat alanlar dahi oluyor" sözleriyle gözlemlerini dile getirdi.
“KURMALI SAAT TAMİR EDEN USTA SAYISI AZALDI”
Saatçilik mesleğinin geleceğin mesleği olarak devam edeceğini düşündüğünü ifade eden Demiraslan, "Ancak üzülerek söylemeliyim ki otomatik, kurmalı saatleri tamir eden usta sayısı çok az aldı. Bunun sebebi pilli saatlerin artışı. Bu nedenle kurmalı saat tamir eden usta sayısı yüzde 20'ye düştü diyebilirim" diye konuştu.
"İKİ YIL BOYUNCA GAZETECİ OLARAK ÇALIŞTIM"
İki yıl boyunca gazetecilik mesleğini yaptığını söylerken gözlerinin içi gülen Yunus Demiraslan, “Aslında bir zamanlar ben de sizin gibi gazeteciydim Sümer Hanım. Sizinle röportaj yapınca anılarım canlandı. Gazetecilik de keyifle yaptığım bir meslekti. 2002-2004 yılları arasında Ankara’dan Afyona yerleştim. Orada ortağımla birlikte gazetemiz vardı. Ortağım başka bir mesleğe yönelince, eşim ve çocuklarımın isteği üzerine Afyon’dan Ankara’ya dönüş yaparak burada yeni bir düzen kurdum. Şimdi de gördüğünüz gibi severek yaptığım mesleğimi sürdürmekteyim. Sesimiz olduğunuz için size de ayrıca teşekkür ederiz. Çalışma hayatınızda başarılar dilerim” diyerek geçmişteki değerli bir anısını bizlerle paylaştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.