Ankara'da 403 yıllık tarihiyle Beypazarı Suluhan!

Ankara'yı keşfetmeye bu kez Beypazarı ilçesiyle devam ediyoruz. Osmanlı döneminin önemli bir mimari değerine sahip olan Beypazarı, Ankaralıları Suluhan'da tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Ankara'da 403 yıllık tarihiyle Beypazarı Suluhan!
Yayınlanma:

Ankara tarihi zenginlikleriyle göz doldurmaya devam ediyor. Yemekleri ve farklı doğal güzellikleri ile bilinen Beypazarı bu kez de Osmanlı tarihini yansıtan meşhur Suluhan ile karşımıza çıkıyor.

EKONOMİNİN KALBİ İPEKYOLU'NDA ÖNEMLİ BİR YER: SULUHAN

Beypazarı ilçesinde yer alan Suluhan, diğer bilinen ismiyle Nasuh Paşa Han'ı 403 yıllık geçmişiyle yaşadığı dönemin önemli yapılarından biriydi. Ankara İstanbul arasında yolculuk yapan tüccarları ağırlayan Suluhan farklı mimarisiyle dikkat çekmeye devam ediyor.

nasuhpasa-hani.jpg

Beypazarı'nın tarihi dokusunu anlamak için Suluhan'ı mutlaka ziyaret etmek gerekiyor. Suluhan'ın ismi aktif olarak kullanıldığı dönemden geliyor. Çok sayıda sütun üzerine inşa edilen kubbelerden oluşan Suluhan'ın ortasında su bulunmasından dolayı buraya Suluhan ismi verildiği biliniyor.

naushpasahani.jpg

Suluhan'ı Osmanlı Devleti zamanında önemli kılan özelliği ise tarihi İpekyolu'nun üzerinde yer alması. Bu sebeple Suluhan'ın ekonomiyi elinde tutan bir yol üzerinde bulunması tesadüf değil. Ticaret ile uğraşan tüccarların uğrak noktası olan Suluhan, günümüzün otel görevini üstleniyordu. Buraya gelen tüccarlar handa konaklıyor ve dinleniyordu.

Farklı mimari yapısı ile dikkat çeken Suluhan'da 26 adet oda ve 54 dükkan bulunuyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.