Ankara'da altyapı harekatı: 30 yıllık su kanalları yenilendi!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Beypazarı ilçesindeki Karaşar, Saray ve Uruş Mahalleleri'nde içme suyu şebekesi, yağmur suyu ve atık su hatlarını yenileyerek bölgede altyapı iyileştirme çalışmalarını tamamladı.

Ankara'da altyapı harekatı: 30 yıllık su kanalları yenilendi!
Yayınlanma:

ASKİ'nin Beypazarı özelinde 2021'de başlattığı proje kapsamında, Karaşar Mahallesi'nde 30 yıl önce döşenen hatların yenilenmesi için harekete geçildi. Mahalleye 16 bin 250 metre yeni içme suyu şebeke hattı, 7 bin 800 metre atık su hattı ve 3 bin 551 metre içme suyu abone hattı döşendi. Ayrıca, eskiyen 3 drenaj su kaynağı da yenilenerek mahalle halkının kullanımına sunuldu.

Saray Mahallesi'nde 40 yıl önce devreye alınan içme suyu hattı iptal edilerek 2 bin 860 metrelik yeni isale hattı yapıldı. Bu mahallede gerçekleştirilen sondaj çalışması sonucunda bulunan su, yenilenen su deposuna bağlandı.

Uruş Mahallesi'nde ise 28 bin 144 metre içme suyu hattı ve 8 bin 430 metre atık su hattı inşa edildi. Yapılan sondajlarla elde edilen su, depoya aktarıldı ve yeni bir su deposu inşa edildi.

Karaşar Mahallesi Muhtarı Paşa Mehmet Gürlek, geçmişte hizmet alamadıklarını belirterek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ASKİ çalışanlarına teşekkür etti. Karaşar Derneği Başkan Yardımcısı Murat Dağlı da mahallelerine son üç yıl içinde hizmet gelmeye başladığını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Saray Mahallesi Muhtarı Mehmet Göçmen, ASKİ'nin gerçekleştirdiği içme suyu hattı çalışmasıyla su sorunlarının çözüldüğünü belirtirken, Uruş Mahallesi Muhtarı Murat Uz da yenilenen hatlar için teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

Geçmiş yıllarda altyapı eksiklikleri nedeniyle musluklardan pas ve çamur akışı yaşandığını, bağırsak enfeksiyonları ve cilt rahatsızlıklarıyla mücadele ettiklerini anlatan mahalle sakinleri, altyapı çalışmalarının kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.