Ankara'da anne ve babasını rehin alan şahsın ağabeyi o anları anlattı!

Ankara'da gerçekleşen olayda annesi ve babası, kardeşi tarafından rehin alınan ağabey kardeşinin uyuşturucu sebebiyle bu tarz davranışlarda bulunduğunu açıkladı.

Ankara'da anne ve babasını rehin alan şahsın ağabeyi o anları anlattı!
Yayınlanma:

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde dün akşam saatlerinde yaşanan rehine krizinde, uyuşturucu madde bağımlılığı ve psikolojik sorunlar öne çıktı. Olay, Anadolu Mahallesi 499'uncu Sokak'ta, saat 21:00 sıralarında meydana geldi.

''İYİLEŞTİ AMA TEKRAR UYUŞTURUCU KULLANMAYA BAŞLADI''

Uyuşturucu madde etkisi altında olduğu belirtilen 30 yaşındaki Elvan Yanaşma, annesi Melek Yanaşma (58) ve babası Sadık Yanaşma'yı (58) bıçakla rehin aldı. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Tüm uyarılara rağmen Elvan Yanaşma'nın ikna olmaması üzerine müzakereci ve Polis Özel Harekat ekipleri olay yerine çağrıldı. Yapılan müzakereler sonucunda Elvan Yanaşma teslim oldu ve gözaltına alındı, anne ve baba ise kurtarıldı. Olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Ağabey Hasan Yanaşma, olayla ilgili yaptığı açıklamada, kardeşinin madde bağımlılığı ve psikolojik sorunları nedeniyle böyle bir duruma geldiğini belirtti. "Kardeşim madde bağımlısı, daha önce 20 günlük bir tedavi süreci geçirmişti. İyileşti ama tekrar uyuşturucu kullanmaya başladı. Dün akşam madde etkisindeyken eve geldi ve annemi babamı rehin aldı. Halüsinasyonlar görüyordu, kapıları kilitledi ve tehditler savurdu. Ekipleri aradık." dedi.

Hasan Yanaşma, kardeşinin ilk kez böyle bir olaya karıştığını ve önceki dönemlerde de psikolojik sorunlar yaşadığını ifade etti. "Eskiden güzel bir işi vardı ama iflas etti, eşinden ayrıldı. Uyuşturucuya yeniden başladıktan sonra psikolojisi daha da bozuldu." şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.