Ankara'da antikacılar anıları tazeliyor

Ankara Umut Otopark ikinci el pazarında standı bulunan ve bu meslekte 15 yıldır hizmet veren Sedat Akbaba, pazarın ekonomiye katkısı ve müşteri kitlesini anlattı.

Ankara'da antikacılar anıları tazeliyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara'da antikacılık yapan Akbaba, pazarda satılan ürünlerin çoğunun ikinci el ve antika olduğunu belirterek, "Bu ürünleri bazen insanlar bize getiriyor, bazen de biz beğendiğimiz ürünleri teklif vererek alıyoruz." dedi.

antika3.jpg

“PAZARA HER KESİMDEN MÜŞTERİ GELİYOR”

Pazardaki ürünlerin her kesimden insana hitap ettiğini vurgulayan Akbaba, "Zaman zaman turistler de buraya alışveriş yapmaya geliyor. Eski ürünleri seven ve onları koleksiyonunda bulundurmak isteyenler için bu pazarda aradığınız her şey var." ifadelerini kullandı.

antika2.jpg

“ESKİ EŞYALAR GEÇMİŞE AÇILAN BİR PENCEREDİR”

Akbaba, Ankaralıların antika pazarına daha fazla ilgi göstermesini isteyerek, "Bu pazarda her şeyi ucuza bulabilirsiniz. Ön yargılı olmayın, çok özel şeyler bulunuyor burada. Eski bir eşyayı bulmak, anılarımızı tazeleyebilir. Bu eşya, bizi geçmişe götürür ve o dönemde yaşadığımız olayları yeniden hatırlamamızı sağlar. Buraya gelen bazı insanlar, eşyalar ile özel bir bağ kurar. Bu kişiler için, eşyalar sadece birer nesne değil, aynı zamanda birer dost veya aile üyesidir. Onlar, bu eşyaları her gördüklerinde, o eşya ile ilişkili anılarını hatırlarlar. Eski eşyalar geçmişe açılan bir penceredir.” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.