Ankara'da apartmanlar reklam panosuna döndü | Görüntü kirliliği ayyuka çıktı!

Ankara'nın kalabalık semtlerinden biri olan Demetevler, son yıllarda hızla artan nüfusuyla birlikte sokaklarında, caddelerinde, apartmanların altında ve işletmelerin önlerinde her köşede rastlanan tabelalar, zaman içerisinde görüntü kirliliğine yol açtı.

Ankara'da apartmanlar reklam panosuna döndü | Görüntü kirliliği ayyuka çıktı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

İşletmelerin tanıtımını yapmak için kullanılan ölçüsüz ve uyumsuz tabelalar, zamanla gereksiz bir kalabalık oluşturarak kent estetiğini bozarak görüntü kirliliğine yol açıyor. Özellikle işlek caddelerde yoğunlaşan tabelaların fazlalığı, hem görsel kirlilik oluşturuyor hem de trafik güvenliğini tehdit ediyor.

TABELALARIN GÖZ ALICI FAZLALIĞI

Ankara'da başta Demetevler olmak üzere birçok semtin kent estetiğini korumak ve çevre sorununu çözmek için adımlar atılması gerekiyor. Belediyenin, işletmeleri daha düzenli ve estetik bir şekilde tanıtabilecekleri standartlara uyulması konusunda teşvik etmesi ve denetimleri sıklaştırmasının önemli bir adım olabileceğini aktaran mahalle sakinleri, işletmelerin tabelalarını belirli bir düzene sokmak ve fazlalıkları engellemek için çalışmalar yapılmasını öneriyor.

1-001.jpg

İŞLETMELERİN VE VATANDAŞLARIN ROLÜ

Demetevler sakinleri, bu sorunun çözümünde sadece resmi kurumların değil, işletmelerin ve vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini vurguluyor. Demetevler'de yaşayan bir vatandaş, "İşletmelerin kendi reklam ihtiyaçlarını karşılarken çevreyi düşünmeleri ve gereksiz tabelalardan kaçınmaları önemli bir adım olabilir." diyerek çözüm önerisinde bulundu.

1-1.jpg

Demetevler'de kent estetiğini korumak ve çevre sorunlarını önlemek için tabelaların kontrolsüz yayılmasının önüne geçilmesinin, sadece görsel olarak daha güzel bir çevre yaratmakla kalmayacak, aynı zamanda yaşam kalitesini artıracak ve şehrin kimliğini koruyacağı düşünülüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.