Ankara'da arıların tatlı telaşı başladı

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Mühye köyünde yaşayan ve genç yaşlarından beri arıcılıkla uğraştığını anlatan 53 yaşındaki Fazlı Şanlıtürk, günün büyük bölümünü arılarıyla ilgilenerek geçirdiğini söyledi.

Ankara'da arıların tatlı telaşı başladı
Yayınlanma:

Arılar, bal üretiminin yanı sıra ekosistemin sağlığına büyük katkıda bulunarak tozlaşma süreçlerini gerçekleştirir. Arılar meyve ve sebze verimliliğini artırır. aa-20240520-34623063-34623037-ankarada-bahar-mevsiminin-gelmesiyle-arilarin-tatli-telasi-basladi.jpg

Ekosistem çeşitliliğine olan bu katkıları ve arı popülasyonundaki azalmayla mücadele etmenin önemi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla, 2017 yılından beri her yıl 20 Mayıs "Dünya Arı Günü" olarak kutlanıyor.

aa-20240520-34623063-34623042-ankarada-bahar-mevsiminin-gelmesiyle-arilarin-tatli-telasi-basladi.jpg

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Mühye köyünde yaşayan ve genç yaşlarından beri arıcılıkla uğraşan 53 yaşındaki Fazlı Şanlıtürk, günün büyük bölümünü arılarıyla ilgilenerek geçirdiğini söyledi.

aa-20240520-34623063-34623036-ankarada-bahar-mevsiminin-gelmesiyle-arilarin-tatli-telasi-basladi.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.