Ankara'da arıların tatlı telaşı başladı
Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Mühye köyünde yaşayan ve genç yaşlarından beri arıcılıkla uğraştığını anlatan 53 yaşındaki Fazlı Şanlıtürk, günün büyük bölümünü arılarıyla ilgilenerek geçirdiğini söyledi.
Yayınlanma:
Arılar, bal üretiminin yanı sıra ekosistemin sağlığına büyük katkıda bulunarak tozlaşma süreçlerini gerçekleştirir. Arılar meyve ve sebze verimliliğini artırır.
Ekosistem çeşitliliğine olan bu katkıları ve arı popülasyonundaki azalmayla mücadele etmenin önemi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla, 2017 yılından beri her yıl 20 Mayıs "Dünya Arı Günü" olarak kutlanıyor.
Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Mühye köyünde yaşayan ve genç yaşlarından beri arıcılıkla uğraşan 53 yaşındaki Fazlı Şanlıtürk, günün büyük bölümünü arılarıyla ilgilenerek geçirdiğini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.