Ankara'da Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazı kılındı

İşgal Altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için Ankara Hacı Bayram Veli Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ankara'da Ayşenur Ezgi Eygi için gıyabi cenaze namazı kılındı
Yayınlanma:

Ankara'da, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için Hacı Bayram Veli Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazının ardından bir araya gelen vatandaşlar, Eygi'nin anısına saygı duruşunda bulunarak namaz kıldılar.

İSRAİL VE ABD KARŞITI SLOGANLAR ATILDI

Ayşenur Ezgi Eygi için düzenlenen gıyabi cenaze namazına katılan vatandaşlar, "Direnişin vicdanlı yüreği şehit Ayşenur'a selam olsun" yazılı pankart açtılar. Namaz sırasında İsrail ve ABD karşıtı sloganlar atıldı. Namazın ardından Eygi ve tüm Filistinliler için dua edildi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) adına basın açıklamasını okuyan Rukiye Demir, Eygi'nin İsrail askerleri tarafından katledildiğini ve İsrail'in zulmüne canıyla şahit olduğunu belirtti. Demir, Eygi'nin katillerinin Türkiye'den İsrail'e giderek soykırıma destek olan çifte vatandaşlardan biri olup olmadığının belirsiz olduğunu ifade etti.

eygi-manset-1.jpg

UTANÇ KAYNAĞI

Demir, çifte vatandaşların Türkiye'ye dönüp herhangi bir yargılamayla karşılaşmadan hayatlarına devam edebilmelerinin büyük bir utanç kaynağı olduğunu vurguladı. Türk Ceza Kanunu'nun 12. maddesine göre, yurtdışında suç işleyen Türk vatandaşları için hukuki sürecin başlatılması gerektiğini belirten Demir, Adalet Bakanlığı'nın bu konudaki açıklamalarını desteklediklerini ifade etti.

eygi-namaz.jpg

Demir, Türkiye-İsrail çifte vatandaşlarına karşı hukuki adımlar atılmamasının vicdanları yaraladığını ve bu sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Ayrıca, İsrail'e destek veren firmaların boykot edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Allah'tan İsrail'in yerle bir edilmesini dilediklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.