Ankara'da balık yemek lüks oldu

Kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte vatandaşlar, bağışıklık sistemini güçlendiren ve zengin besin değeriyle öne çıkan balığa olan ilgilerini artırdı. Özellikle Ankara'nın Keçiören ilçesinde, balık restoranlarında akşam saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Peki, dışarıda balık yemenin maliyeti ne kadar?

Ankara'da balık yemek lüks oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

İnsan sağlığına faydasıyla bilinen balık, özellikle kış mevsiminde birçoğumuzun beğenerek yediği lezzetlerin başında geliyor. Ankara’daki balık restoranları çeşitli balık türleri sunarak, kışın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan balığı halkın beğenisine sunuyor.

BALIK RESTORANLARINDA AKŞAM VAKTİ YOĞUNLUK ARTIYOR

Balık restoranı çalışanları, özellikle akşam saatlerinde yoğunluk yaşandığını, hafta sonları rezervasyonsuz masa bulmanın zor olduğunu belirtiyor. 1 Eylül itibariyle açılan balık sezonundan bu yana yaşanan yoğunluktan oldukça memnun olduklarını ifade eden çalışanlar, kış aylarının yaklaşmasıyla talebin daha da artmasını beklediklerini dile getiriyor.

w.jpg

ANKARALILARIN TERCİHİ HAMSİ OLDU

Ankara'nın Keçiören ilçesindeki balık restoranlarında müşterilerin favori tercihi hamsi oldu. Restoran esnafı, hamsinin açık ara en çok talep gören balık çeşidi olduğunu belirtiyor. Diğer balık türleri beğenilse de özellikle kış aylarında tazeliği ve lezzetiyle öne çıkan hamsinin müşterilerden yoğun ilgi gördüğü ifade ediliyor.

Menüde yer alan çupra, levrek, palamut, somon ve hamsi gibi popüler balık türlerinin fiyatları dikkat çekiyor. Balık ekmekler ortalama 150 TL’den başlayan fiyatlarla sunulurken, spesiyal tabaklarda bu fiyatlar 300 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu fiyatlar başka semtlerde ise 500 TL'nin üzerine kadar çıkıyor.

1.jpg

anadolugazete.com.tr olarak, Keçiören’deki balık restoranlarında balık yemenin maliyetlerini araştırdık. Restoranlarda sunulan balık çeşitleri ve fiyatları şu şekilde:

2.jpg

Ekmek arası hamsi 140 TL

Hamsi porsiyon 200 TL

Ekmek arası palamut 140 TL ila 150 TL değişiyor.

Palamut servis 250 TL

Barbun servis 250 TL

Somon servis 300 TL

Mezgit porsiyon 250 TL

Çupra porsiyon 320 TL

Levrek servis 320 TL iken ekmek arası 200 TL.

Tüm alabalık servis 250 TL iken ekmek arası 140 TL fiyatı olarak görülüyor.

Restoranlarda genel olarak uygun fiyatlar görülse de özellikle porsiyon ve ekmek arası seçeneklerde fiyatlar belirgin hale geliyor. Porsiyon olarak tercih edildiğinde balık fiyatları daha yüksek olurken, ekmek arası sunumlar daha ekonomik bir seçenek olarak öne çıkıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.