Ankara'da belediye başkanları Neşet Ertaş'ı andı

'Bozkırın Tezenesi' lakaplı Neşet Ertaş, vefatının 12'nci yılında anılıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanları da Neşet Ertaş için anma mesajları paylaştı.

Ankara'da belediye başkanları Neşet Ertaş'ı andı
Yayınlanma:

DERLEME HABER: BERAT TEMİZ

"Bozkırın Tezenesi" olarak anılan Türk Halk Müziğinin efsane ismi Neşet Ertaş, vefatının 12'nci yıldönümünde anılıyor. 'Ah Yalan Dünya', 'Gönül Yarası', 'Zülüf Dökülmüş Yüze', 'Niye Çattın Kaşlarını' ve 'Mühür Gözlüm' gibi unutulmaz eserlere imza atan Ertaş için, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanları da anma mesajı paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bozkırın tezenesi, halk ozanımız Neşet Ertaş’ı vefatının yıl dönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum. Anadolu’nun kültürel mirasını türkülerinde yaşatan, gönüllere dokunan sesi ve sözleriyle halkımızın yüreğinde her zaman yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Neşet Ertaş için paylaştığı anma mesajında "Değerli halk ozanımız, bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ı saygı, rahmet ve özlemle anıyorum. Neşet Ertaş, zaman ve sınırların ötesine geçen, hepimizin duygularına tercüman olmayı başarmış bir gönül insanıdır. Sesini, sazını ve duygu dünyasını yansıtan türküleri milyonlarca insanın gönül telini titretmiştir" ifadelerine yer verdi.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ise "Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş'ı özlem ve saygı ile anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, "Yalan dünyadan bir Neşet Ertaş geçti...Saygı, sevgi ve rahmetle" dedi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Neşet Ertaş'ın vefatının 12'nci yılı dolayısıyla yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Garip bülbül gibi feryat ederiz,
Cehalet elinde küskün kederiz,
Hep yolcuyuz böyle geldik böyle gideriz,
Dünya senin vatanın mı yurdun mu.

Bozkırın tezenesi, büyük halk ozanı Neşet Ertaş'ı vefatının 12. yılında rahmetle anıyoruz."

Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, "Bozkırın tezenesi" Neşet Ertaş'ı, aramızdan ayrılışının 12. yılında saygıyla anıyorum. Onun türküleri gönlümüzde yaşamaya, ruhumuzu beslemeye devam ediyor" dedi.

Neşet Ertaş için anma mesajı paylaşan bir diğer isim, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan oldu. Ercan, "Bağrı yanık türkülerin sesi, bozkırın tezenesi, Türk Halk Müziği’nin büyük ustası #NeşetErtaş’ı vefatının 12. yılında saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, paylaşımında "Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ı vefatının yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz. Sazıyla, sözüyle, gönüllerimizde derin izler bırakan bu büyük usta, Anadolu'nun sesi ve ruhu olmuştur. Türkülerinin her bir dizesi, milletimizin ortak hafızasında yaşamaya devam edecek. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, "Aşkınan çalışan yorulmaz; Ne zaman öldüysem, işte ben o zaman yoruldum...' Türk halk müziğinin büyük ustası, gönüllerde taht kurmuş Neşet Ertaş'ı vefatının yıl dönümünde rahmet ve özlemle anıyorum. Ruhun şad olsun büyük usta" dedi.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar da "Mütevazı kişiliği ve 7’de 70’e herkesin gönlüne nakşettiği türküleri ile Anadolu bozlak geleneğinin son büyük temsilcilerinden, "Bozkırın Tezenesi" #NeşetErtaş’ı vefatının 12. yılında saygı ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.