Ankara'da bir ilk: Kızılay, aşevlerinde otomasyon devrimi!
Türk Kızılay, aşevlerinde uygulanacak otomasyon sisteminin pilot uygulamasını Ankara'da başlattı.
Türk Kızılay, ülkemiz genelindeki aşevlerinde hijyenik koşullarda hazırlanan ve besin değeri yüksek sıcak yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırma misyonunu sürdürüyor. Dağıtımların daha etkin bir şekilde koordine edilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Kızılay, yeni bir sistemi hayata geçirdi.
Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, pilot uygulamanın başlatıldığı Kızılay Ankara Dr. Cevat Naki Akkerman Aşevi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yılmaz, aşevlerinin ayni ve nakdi bağışları kabul ettiğini belirterek, Türkiye genelindeki aşevlerinde otomasyon programının devreye alınmaya hazırlandığını ifade etti.
Otomasyon programının ilk aşamasının söz konusu aşevinde kurulduğunu dile getiren Yılmaz, şu şekilde devam etti: "İhtiyaç sahiplerinin kimlik kartlarına, yabancıysa veya kimlik kartı bulunmuyorsa, tarafımızdan verilen bir kartla kişilerin bilgileri tanımlanıyor. Böylelikle ne kadarlık yemeğe ihtiyaç duydukları ve kaç kişi oldukları sistemimize kaydediliyor. Turnikeden geçtiklerinde ise ne kadar yemek almaları gerektiği otomatik olarak belirleniyor. Bu sayede gereğinden az veya fazla yemek verme gibi durumları da engellemiş oluyoruz."
Yılmaz, Dr. Cevat Naki Akkerman Aşevi'nde günde 3 bin 500 kişiye sıcak yemek dağıtıldığını ve pişirilen yemeğin dört farklı dağıtım noktasına gönderildiğini belirtti. Ayrıca, evinden çıkamayan ihtiyaç sahiplerine de gönüllüler aracılığıyla yemek ulaştırıldığını vurguladı.
Son olarak, Yılmaz, aşevlerine yapılan desteklerin toplumun dayanışması sayesinde gerçekleştiğini ve bağışların çeşitli yöntemlerle yapılabileceğini dile getirerek, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımına katıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.