Ankara'da bozuk süt denetimi: Tonlarca bozuk süt ele geçirildi

Ankara İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hijyen ve gıda güvenliği standartlarına uymayan bir süt ürünleri üretim tesisine operasyon düzenledi.

Ankara'da bozuk süt denetimi: Tonlarca bozuk süt ele geçirildi
Yayınlanma:

Yapılan denetimde, işletmenin sağlık standartlarını ihlal ettiği ve halk sağlığını tehdit ettiği tespit edildi. Operasyon sonucunda, iş yerinde toplam 8 bin 300 kilogram bozuk süt ürünü ele geçirildi.

12 Eylül tarihinde gerçekleştirilen baskında, M.C.E. isimli şahsa ait işletmede 3 ton bozuk peynir, 2 bin litre süt, 1 ton bitkisel yağ, 150 kilogram ceviz, 100 kilogram yoğurt, 400 kilogram çeçil peyniri, 150 kilogram çörek otlu tulum peyniri, 1.200 kilogram süzme yoğurt, 300 kilogram süt tozu ve nişasta bulundu. Ürünlerin etiketlenmemiş ve ambalajsız olduğu, ayrıca işletmenin gerekli izin ve lisanslardan yoksun olduğu belirlendi.

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından işletmeye 131 bin lira idari para cezası kesildi ve iş yeri mühürlendi. Jandarma ekipleri, halk sağlığını tehdit eden bu tür işletmelere karşı denetimlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.