Ankara Söğütözü metro çıkışında bir ay önce yapılan yürüyen merdivenler durdu, vatandaşın hevesi ise kursağında kaldı

Ankara Söğütözü metro istasyonunda geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak hizmete açılan yürüyen merdivenler bugün durdu. Yürüyen merdivenleri kullanmak isteyen vatandaşlar duruma isyan edip "Bu işe acil çözüm bulunsun." dedi.

Ankara Söğütözü metro çıkışında bir ay önce yapılan yürüyen merdivenler durdu, vatandaşın hevesi ise kursağında kaldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Nüfusu 6 milyonu aşan Ankara’da iş, okul başta olmak bir yerden bir yere gitmenin en hızlı yolu kuşkusuz toplu taşıma araçları oluyor. Otobüs, Ankaray, metro ve minibüsler ise Ankaralıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

YAŞLI VE ENGELLİLER MAĞDUR!

Yaşlı, engelli ve bebek arabasıyla toplu taşımayı kullananların öncelikli tercihi asansör ve yürüyen merdivenler oluyor. Başkent Ankara’nın metro istasyonlarında çalışmayan 'yürüyen merdivenler' yaşlı, hamile ve yürüme güçlüğü çeken vatandaşları zor durumda bırakıyor.

whatsapp-image-2024-01-18-at-10-18-24.png

Söğütözü metro istasyonunda geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak vatandaşın kullanımına açılan yürüyen merdivenler, bugün çalışmaz hale geldi. Merdivenlerin çalışmadığını görüntüleyen anadolugazete.com.tr ekibi, vatandaşın sitem ettiği o anlara şahit oldu.

BAŞKENTLİLER MAĞDUR!

Söğütözü metro durağında arızalı yürüyen merdivenler, Başkentlileri mağdur ediyor. Özellikle yaşlı, engelli ve bebek arabasıyla toplu taşımayı kullanan vatandaşlar şikayetlerini dile getiriyor.

Söğütözü metro istasyonu girişinde bulunan üst geçit için yürüyen merdiven ve asansör çalışması aylar önce başladı. Kısa bir süre önce yürüyen merdivenler vatandaşın kullanımına sunulurken, asansör çalışması ise durdu. Asansör çalışmasının olduğu alanda herhangi bir güvenlik önlemlerinin alınmaması ise vatandaşların eleştirilerine neden oluyor.

Trafiğin yoğun olduğu Eskişehir Yolu üzerinden karşıdan karşıya geçişlerde kullanılan üst geçit için yürüyen merdivenler ve asansör kullanımı büyük önem taşıyor.

ABB NE YAPTI?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kent Estetiği Daire Başkanlığı yürüyen merdivenlerdeki sorunu gidermek için birçok metro istasyonunda çalışma başlatmıştı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.