Ankara'da eğitim yuvası olacakken provokatörlerin mekânı oldu

Ankara'nın Etimesgut ilçesi, Piyade Mahallesi'nde 2016 yılında inşaatına başlanan okul projesi, aradan geçen sekiz yıla rağmen tamamlanamadı. Yıllardır âtıl durumda bekleyen okul, hırsızlar ve provokatörlerin hedefi haline geldi.

Ankara'da eğitim yuvası olacakken provokatörlerin mekânı oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Etimesgut Piyade Mahallesi 1970 ve 1071. Sokak'ların kesişimindeki okulun, eğitim-öğretim hayatına kazandırılamaması, hırsızlık ve provokasyon olaylarının yaşanmasına neden oldu. Okulun tamamlanmaması, mahalle sakinleri arasında büyük tedirginliğe yol açıyor.

okul-5.jpg

HIRSIZLIK VE PROVOKASYON OLAYLARININ MERKEZİ OLDU

İnşaatı yarım kalmış olan okulda, mahalle sakinleri istenmeyen olayların yaşandığını bildiriyor. Provokatörler, okulun sınıf olacak odalarının duvarlarına Cumhurbaşkanı ve hükümeti eleştiren ifadeler yazdı. Bu yazılar daha sonra boyanarak silindi. Ayrıca, okulun tamamlanmamış yapısı hırsızların da ilgisini çekti; inşaattan bazı malzemelerin çalındığı belirtildi.

okul-3.jpg

MAHALLELİNİN TEDİRGİNLİĞİ VE SABIRLI BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Alınan bilgilere göre, okulun asansör boşluğuna su doldu ve buraya düşen bir genç, yüzerek kendi çabasıyla kurtuldu. Bu olaylar mahalle sakinlerinin endişelerini artırıyor. Mahalleli, okulun bir an önce tamamlanarak eğitim-öğretim hayatına kazandırılmasını ve çevredeki olumsuz olayların sona ermesini sabırsızlıkla bekliyor.

okul-2.jpg

yapi-denetim.jpg

okul-4.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.