Ankara'da Eryaman'da üretici ve tüketiciyi buluşturan pazar kuruldu

Etimesgut Belediyesinin desteğiyle köylü üreticilerin doğrudan tüketicilere ulaşmasını sağlayan üretici pazarları yeniden faaliyete geçti. 22 Temmuz 2024 tarihinden itibaren Alsancak Üretici Pazarı, 25 Temmuz 2024 tarihinden itibaren ise Eryaman 1. Etap Üretici Pazarı hizmet vermeye başladı.

Ankara'da Eryaman'da üretici ve tüketiciyi buluşturan pazar kuruldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Üretici pazarlarında taze sebze ve meyvelerin yanı sıra, organik ürünler ve yöresel lezzetler de satışa sunuldu. Pazartesi günü Alsancak'ta başlayan üretici pazarı, perşembe günü Eryaman 1. Etap'ta devam etti. Bu organizasyon, yerel ekonomiyi canlandırmanın yanı sıra, sağlıklı ve güvenilir gıda temininde de önemli bir rol oynadı.

1-1-001.jpg

"VATANDAŞA BİREBİR ULAŞIYORUZ"

Satıcılar bu imkandan memnun olduklarını dile getirdi. Sebzeden baharata çeşitli ürün satan Oğuz Uysal, "Vatandaşa birebir ulaşmak bizim için de çok güzel çünkü ürünlerimizi nerede, nasıl ve hangi koşullarla ürettiğimizi anlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

1-2-001.jpg

Üretici Pazarı'na eşi ile birlikte gelen Zeliha Hanım ise "Buradan sebze meyve almak bizim için daha sağlıklı, bu yüzden her hafta gelmeye çalışacağız." dedi.

BELEDİYEDEN HASSAS TERAZİ

Etimesgut Belediyesinin vatandaşların alışverişlerinde güvenilir tartım yapabilmeleri için kurduğu hassas teraziler dikkat çekti.

1-001.jpg

Pazar alanında yer alan terazilerle ilgili yapılan bilgilendirme tabelasında, “Sevgili Etimesgutlular, yapmış olduğunuz alışverişlerinizden emin olabilmeniz için lütfen hassas terazimizi kullanınız!” yazısı yer aldı. Bu hizmet, alışveriş yapan vatandaşların doğru miktarda ürün almasını sağlayarak, tüketici memnuniyetini artırmayı amaçladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.