Ankara'da Filistin'e destek için yürüyüş düzenlenecek

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki göstermek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla Ankara'da yürüyüş düzenleyecek. 'Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü'nün 6 Ekim Pazar günü gerçekleştirileceği belirtildi.

Ankara'da Filistin'e destek için yürüyüş düzenlenecek
Yayınlanma:

İsrail, Gazze'de kadın, çocuk ve yaşlı demeden on binlerce insanı hayattan kopardı. İsrail'in saldırıları sürerken, Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) yürüyüş düzenleme kararı aldı.

ANFİDAP'a mensup sivil toplum kuruşları tarafından düzenlenecek yürüyüş, 6 Ekim Pazar günü saat 13.30'da Kurtuluş Metro İstasyonu önünden başlayacak.

Akademisyenler, gazeteciler, hukukçular, sağlık çalışanları başta olmak üzere çeşitli meslek gruplarının yer alacağı yürüyüş, Anadolu Meydanı'nda tamamlanacak.

HEDEF 1 MİLYON KATILIMCI

ANFİDAP üyesi İsmail Mansur Özdemir, "Biz bütün renkleriyle Ankaralıları davet ediyoruz. Bu yürüyüşteki hedefimiz 1 milyon kişiyle yürümektir. Şu ana kadar Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün hazırlığı da bu yönde. Türk ve Filistin bayrakları, afişlerimiz ve dövizlerimizle bu eylemin hazırlığını yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.