Ankara'da görme engellilerin sarı çizgi çilesi!

Ankara'da görme engelli vatandaşlar için cadde ve sokaklara döşenen tahrip olan sarı şeritler, engellilerin hayatını kolaylaştırmak yerine gittikçe hayatını zorlaştırıyor.

Ankara'da görme engellilerin sarı çizgi çilesi!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara'da görme engelli vatandaşlar için cadde ve sokaklara döşenen tahrip olan sarı şeritler, engellilerin hayatını kolaylaştırmak yerine gittikçe engele dönüşüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), altyapı ve asfalt çalışmalarının yanı sıra kaldırımlarda da engelli rampaları yapıyor. ABB, görme engelli vatandaşların yardıma ihtiyaç duymadan yürüyebilmeleri için, kaldırımlara hissedilebilir özellikteki sarı çizgiler ile de döşemişti. Ancak geçmişte yapılan sarı çizgiler özelliğini kaybetti.

whatsapp-image-2023-09-22-at-10-48-01-1.jpeg

Sarı çizgilerin yapışkan kısımları özelliğini yitirdiği için sökülüyor. Hava koşulları nedeniyle birçok sarı sarı şerit yırtılıyor, özelliğini yitiriyor. Özellikle Ankara'nın Kurtuluş semtinde sarı şeritler neredeyse kullanılmaz halde.

whatsapp-image-2023-09-22-at-10-48-00-2.jpeg

Kurtuluş'ta aynı zamanda Altı Nokta Körler Eğitim ve Kültür Derneği de bulunuyor. Özellikle derneğe gelen görme engelli vatandaşlar derneğe ulaşmakta büyük sıkıntı yaşıyor.

whatsapp-image-2023-09-22-at-10-48-00-1.jpeg

Görme engellilerin kaldırımı yoğun olarak kullandığına dikkat çeken sağduyulu vatandaşlar, şeritlerin bir an önce yenilenmesini istiyor.

Vatandaş Mustafa Yılmaz, "Görme engelli vatandaşlarımız çok büyük zorluk yaşıyor. Düzenli olarak Altı Nokta Körler Eğitim ve Kültür Derneğine geldikleri için yolu biliyorlar ancak kış geliyor. Sarı çizgiler kayboldu. Sarı çizgileri takip edemiyorlar. Biz esnaf olarak elimizden geldiğince engelli vatandaşlara yardımcı oluyoruz. Ancak belediyenin sarı şeritleri yenilemesi lazım." diye konuştu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.