Ankara'da hafta sonunu bu alanlarda değerlendirin!

Ankara'nın doğal güzellikleri arasında yer alan göller ve barajlar, şehrin su kaynaklarına önemli katkılarda bulunuyor ve çevresindeki doğal yaşamı destekliyor. Güneşli hafta sonunu değerlendirmek isteyen Ankaralılar da bu bölgelere adeta akın ediyor.

Ankara'da hafta sonunu bu alanlarda değerlendirin!
Yayınlanma:

Başkent Ankara içerisinde yer alan göller ve barajlarla havanın güzel olduğu günlerde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Güneşli havanın tadını çıkarmak isteyen aileler, piknik, yürüyüş gibi çeşitli aktiviteleri yapmak için bu bölgeleri tercih ediyor. İşte Ankara'nın en çok tercih edilen gölleri ve barajları...

MOGAN GÖLÜ

Ankara'nın en büyük göllerinden biri olan Mogan Gölü, şehrin önemli bir su kaynağını oluşturuyor. Aynı zamanda doğal güzellikleriyle de bilinen Mogan Gölü, piknik alanları ve rekreasyon imkanlarıyla da ziyaretçilerini cezbediyor.

mogan.jpg

EYMİR GÖLÜ

Başkent'in sembolik göllerinden biri olan Eymir Gölü, doğal yaşamın korunması ve su sporlarının yapıldığı bir merkez olarak hizmet veriyor. Özellikle yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla çevrili olan göl, ziyaretçilerine huzurlu bir doğa ortamı sunuyor.

eymir.jpg

MAVİ GÖL

Kayaş civarındaki Mavi Göl, şehir merkezine yakınlığıyla dikkat çekiyor ve piknik, mangal gibi aktiviteler için popüler. Deniz bisikleti, spor sahaları, çocuk parkı gibi olanaklar sunuyor.

mavigol.jpg​​​​​​​

ÇUBUK KARAGÖL

Ankara'nın kuzeydoğusunda bulunan Karagöl, şehrin en önemli su kaynaklarından biri. Hem su ihtiyacını karşılamak hem de çevresindeki tarım arazilerini sulamak amacıyla kullanılan göl, aynı zamanda doğal yaşamın da önemli bir parçası. ​​​​​​​

kaargol.jpg​​​​​​​

SARIYAR BARAJI

Ankara'nın ilk cam terası olan Adnan Menderes Seyir Terası, Sarıyar Barajı'nda bulunuyor ve ziyaretçilere muhteşem manzarayı sunuyor. Bu teras, Türkiye'nin ilk HES barajı olan Sarıyar Barajı'nın yapım çalışmalarını izlemek için inşa edildi.

sariyar.jpg
​​​​​​​

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.