Ankara'da ileri biyolojik arıtma tesisi inşa ediliyor

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara Merkezi Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesini artırmak için düğmeye bastı.

Ankara'da ileri biyolojik arıtma tesisi inşa ediliyor
Yayınlanma:

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara Merkezi Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesini artırmak için çalışmalara başlamıştır. Bu tesis, uluslararası finans kuruluşlarının desteğiyle 2040 yılı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde 'İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ne dönüştürülecektir. Proje ile Ankara Çayı ve Sakarya Havzası'nın ekolojik olarak daha iyi korunması hedeflenmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın liderliğinde, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) sorunları çözme konusunda önemli adımlar atmaktadır. Son olarak, Sincan ilçesinde yer alan Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili önemli bir proje başlatılmıştır.

ASKİ, Ankara Merkezi Atık Su Arıtma Tesisi'ni (Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi), arıtılmış su deşarj yeri olarak Ankara Çayı'na ve nihai deşarj yeri olarak Sakarya Nehri'ne sahip olan bir 'İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ne dönüştürmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Proje kapsamında uluslararası finans kuruluşlarıyla görüşmeler yapılmış ve projenin gerçekleştirilmesiyle Ankara Çayı ve Sakarya Havzası çevre kirliliğine karşı daha iyi korunacak. Ayrıca, Ankara'da yüzeysel su kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlayacak olan bu proje, İstanbul'un içme suyu kaynaklarını da olumlu yönde etkileyecektir.

Başkan Yavaş, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) yetkilileriyle bir araya gelerek projenin finansmanını görüşmüştür. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ercan, IFC uzmanlarına tesisin ünitelerini gezdirmiş ve Gökler ve Tatlar köyü muhtarlarıyla görüşmeler yapılmıştır. Projenin planlanan süreçleri, insan kaynakları, iş sağlığı ve güvenliği, sosyal ve çevresel hususlar açısından ASKİ ve IFC uyumluluğu değerlendirilmiştir.

Proje tamamlandığında, tesisin kapasitesi 1.3 milyon m³/gün olacak ve Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi "İleri Biyolojik Arıtma Tesisi" olarak hizmet verecektir.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.