Ankara'da ilginç bir vaka: 78 yaşındaki hasta kurtarıldı!

Ankara'da ilginç bir sağlık vakası yaşandı. Başkent Üniversitesi Hastanesi doktorları tarafından 78 yaşındaki Aort anevrizması rahatsızlığına sahip olan hasta doktorların müdahalesiyle sağlığına kavuştu.

Ankara'da ilginç bir vaka: 78 yaşındaki hasta kurtarıldı!
Yayınlanma:

78 yaşında Aort anevrizmasına sahip bir hasta, birçok farklı hastanede tedavi olmak istedi, ancak doktorlar bunun imkansız olduğunu ve tedavinin yapılamayacağını söyledi. Karın ağrısı şikayetiyle Başkent Hastanesi'ne gelen hasta doktorlar tarafından gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

TIP DÜNYASINDA ENDER RASTLANAN BİR DURUM

Hastanenin tarafından yapılan açıklamada, hastanın daha önce birçok hastaneden görüş aldığı ancak operasyonun imkansız olduğu söylendi. Patlayarak hayati sonuçlara sebebiyet veren Aort anevrizması için klasik tedavi biçimlerinin her zaman geçerli olmayacağı ifade edildi.

Dünya ölçütlerine uyum sağlayan bir teknoloji ile yapılan operasyonda Stena Multi-Layer Flow Modulator kullanılarak 78 yaşındaki hasta sağlığına yeniden kavuşturuldu. Tıp dünyasında ender rastlanan hikayelerden biri olarak, gerçekleştirilen bu operasyon tarihe geçti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.