Ankara’da kadınlar katledilen Narin Güran için bir araya geldi: "Narin'in ölümünü karanlıkta bırakmayacağız"

Ankara’da, Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran için kadın sivil toplum kuruluşları tarafından bir protesto düzenlendi. Kadın Meclisleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi, Genç Feministler Federasyonu ve Sosyalistler Partisi (SOLDEP) kadın üyelerinden oluşan grup, Kızılay’daki Sakarya Caddesi’nde bir araya gelerek Narin’in katledilmesine tepki gösterdi.

Ankara’da kadınlar katledilen Narin Güran için bir araya geldi: "Narin'in ölümünü karanlıkta bırakmayacağız"
Yayınlanma:

Protesto sırasında, "Narin'in katilleri bulunsun", "Narin'in ölümünü karanlıkta bırakmayacağız", "Narin sönmeyen isyanımızdır" yazılı pankartlar taşındı. Grup, "Narin'in hesabını soracağız", "Aile, tarikat zulmüne son", "Çocukların kaderi ölüm değildir" şeklinde sloganlar atarak seslerini duyurdu.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, yaptığı konuşmada Narin'in ölümünün sadece bir çocuk cinayeti olmadığını, bu cinayetin arkasında ülkenin iktidarına kadar uzanan bir sorunun yattığını belirterek, “Bugün bulunan o çuvalın içinde sadece Narin yok, hepimiz varız” ifadelerini kullandı. Suiçmez, yayın yasağının kaldırılması ve otopsi sonucunun açıklanması gerektiğini vurgularken, cezasızlık politikasının sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Ankara Kadın Meclisi Temsilcisi Tuana Gençer ise yaptığı açıklamada, "Çocuk istismarı ve bu ölümler durdurulabilir. Çocukları korumak mümkündür. Çocukları Koruma Kanunu etkin bir şekilde uygulanırsa, okullarda risk tarama formları doldurulursa bu tür acı olaylar engellenebilir" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.