Ankara’da kereste imalathanesinde çıkan yangın korkuttu

Ankara'nın Mamak ilçesinde, Ortaköy Mahallesi'nde yer alan Mermerciler Sitesi’ndeki bir kereste imalathanesinde yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek çevrede paniğe neden oldu.

Ankara’da kereste imalathanesinde çıkan yangın korkuttu
Yayınlanma:

Yangının fark edilmesi üzerine çevredekiler durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladı. Yangının kontrol altına alınması için yoğun bir çaba sarf edilirken, ekiplerin müdahalesinin sürdüğü öğrenildi.

"DUMANLA BİRLİKTE ATEŞ GELDİĞİNİ GÖRDÜK"

Yangının çıkış anına tanıklık eden kereste imalathanesi çalışanı Mertcan Akçaoğlu, olayın şokunu şu sözlerle anlattı: "Çalışıyorduk, dükkanın köşedeki kapıdan dumanla birlikte ateş geldiğini gördük. Hemen içeriyi soğutmaya çalıştık ama maalesef yetişemedik. Burası komple kül oldu. İşin kötü yanı, malzemelerimiz ve kalıplarımız vardı, onları korumaya çalışıyoruz. Eğer burası tamamen yanarsa söndürmek çok zor olur."

Yangının neden olduğu maddi hasar henüz belirlenemezken, Akçaoğlu’nun belirttiğine göre, can kaybı veya yaralı olmadığı bildirildi. Yangının çıktığı kereste imalathanesinin normalde tomrukları çıta haline getiren bir fabrika olduğunu ifade eden Akçaoğlu, diğer esnafların durumuyla ilgili henüz bir bilgiye sahip olmadığını söyledi.

YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mermerciler Sitesi’nde büyük bir tedirginlik yaratan yangına, itfaiye ekiplerinin yoğun bir şekilde müdahale ettiği ve yangını kontrol altına almak için çalışmaların aralıksız devam ettiği kaydedildi. Yangının çıkış sebebi ve verdiği zararlarla ilgili detaylı incelemenin yangının tamamen söndürülmesinin ardından yapılacağı belirtildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.