Ankara'da keşfedilmesi gereken yöresel lezzetler
Ankara, lezzet harikası yemekleriyle öne çıkmaya devam ediyor. Yolu Ankara'ya ilk defa düşen kişiler için denemesi gereken en özel lezzetleri araştırdık...
Ankara, yüzyıllardır damaklara hitap eden lezzetleriyle dikkat çekiyor. Yiyenlerin tarifini çantasından eksik etmeyeceği bu yöresel değerler Ankaralı veya Ankara dışından gelen herkesin keşfini bekliyor.
ANKARA TAVA
Ankara Tava özellikle Ankara'ya özgü bir yemek olarak, İç Anadolu Bölgesi'nde de farklı uyarlamalarla yapılan yöresel bir lezzettir. Gündelikte tek başına ana yemek olarak tüketilebilen ve düğün, bayram gibi özel günlerde de enfes tadıyla ağırlığını ortaya koyan Ankara Tava, yüzyıllardan beri güncelliğini korumaya devam ediyor.
ENTEKKE BÖREĞİ
Entekke Böreği, Ankara'nın öne çıkan lezzetlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Muhteşem iç harcı ve el yapımı hamuruyla dikkat çeken Entekke Böreği, Ankaralıların en sevdiği lezzetlerden bir tanesi...
BEYPAZARI BAKLAVASI
Birçok yörede farklı çeşidi yapılan baklava Beypazarı'nda farklı bir alıyor. Beypazarı'nın kendine özgü kültürel dokusu ve mutfağı, bu tatlıyı daha da özel kılarak, her yıl düzenlenen Beypazarı Festivali gibi etkinliklerde Beypazarı Baklavası'nın önemli bir yer tutmasını sağlıyor.
BEYPAZARI DOLMASI
Beypazarı ilçesinden ünü tüm Ankara'ya yayılan Beypazarı Dolması yiyenlerin vazgeçemeyeceği yöresel bir tat. İlçe sakinlerinden edinilen bilgiye göre bu dolmayı diğerlerinden farklı kılan özel bir tarzı var. Beypazarı'na gidildiğinde mutlaka tadılması gereken bu yaprak dolması, yöredeki kadınlar tarafından özenilerek hazırlanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.