Ankara'da konsolosluklar hangi mahallelerde konumlanıyor?

Türkiye'de deniz tatili yapmanın fiyatı yurt dışı tatil fiyatlarına yaklaşınca tatilciler gözünü yabancı ülkelere çevirdi. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerini tercih eden vatandaşlar vize gerekçesiyle konsoloslukların yolunu tuttu. Peki, Başkent Ankara'da hangi ülkenin konsolosluğu, hangi semtte yer alıyor? İşte detaylar...

Ankara'da konsolosluklar hangi mahallelerde konumlanıyor?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Türkiye'de yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tatil planları yapılmaya başlandı. Yüksek enflasyon, dövizdeki dalgalanmalar ve artan tatil maliyeti nedeniyle birçok yerli turist, artık yurt dışında seyahat etmeyi tercih ediyor. Türkiye kıyılarında yapılacak bir haftalık tatil binlerce liraya mal olurken, başka bir ülkeye seyahat etmek için çok sayıda vatandaş için daha uygun hâle geliyor.

Yurt dışı tatilinde özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkelerine rağbet oldukça fazla. Bu ülkelere seyahat etmek için de öncelikle vize başvurularının tamamlanması bekleniyor ve işlemler konsolosluklar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Başkent Ankara'da yaşayan ve yurt dışı tatili planlayan vatandaşlar da büyükelçiliklerin yolunu tutuyor. İşte AB'ye üye olan devletlerin Ankara'daki adresleri...

konsolsoluk.jpg

BÜYÜKELÇİLİKLERİN MERKEZİ ÇANKAYA!

AB'ye üye olan birçok devletin büyükelçiliği Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alıyor. Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Fransa, İsveç, İtalya, Polonya ve Slovakya'nın büyükelçilikleri Çankaya'da bulunan Kavaklıdere Mahallesi'nde yer alıyor.

Finlandiya, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, Danimarka, Estonya, Çekya Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Romanya Slovenya ve Yunanistan konsoloslukları da yine Çankaya ilçesinde bulunan Gaziosmanpaşa semtinde konumlanıyor.

İspanya ve Macaristan ise Çankaya semtinde yer alıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.