Ankara'da Kuğulu Park'ın ağaçları konuşuyor

Ankara'nın kalbinde yer alan Kuğulu Park, tarihi ve doğal güzellikleriyle şehir hayatının ortasında yeşil bir alan sunuyor. Kavaklıderem Derneği tarafından 2006 yılında isimlendirilen ağaçlar, bilgilendirme tabelalarıyla ziyaretçilere doğanın hikâyelerini anlatıyor.

Ankara'da Kuğulu Park'ın ağaçları konuşuyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın simge parklarından biri olan Kuğulu Park, şehrin içerisinde doğal bir yaşam alanı oluşturuyor. Tunalı Hilmi Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Polonya Caddesi'nin arasında yer alan park; kuğular, kazlar ve ördeklerin yanı sıra bitki örtüsüyle de Ankara'nın değerleri arasında yer alıyor. 2006 yılında Kavaklıderem Derneği tarafından tek tek isimlendirilen Kuğulu Park'ın bitkileri, üzerlerindeki tabelalarda isimlerinden yetiştiği alanlara kadar bilgi veriyor.

adsiz-tasarim-7.png

"BENİM ADIM DOĞU MAZISI"

Özgün bir ağaç türü olan Doğu Mazısı, genellikle Doğu Asya’nın çeşitli bölgelerinde bulunuyor. Bu özgün ağaç, çamgiller (Cupressaceae) familyasına ait olup, çoğunlukla çeşitli peyzaj uygulamalarında, bahçe düzenlemelerinde ve parklarda dekoratif bir bitki olarak kullanılıyor. Parkta ardıçların yanı sıra kavak, çınar, erguvan ve alıç ağaçları ile çeşitli çalı grupları yer alıyor.

adsiz-tasarim-5-001.png

DOĞAL YAŞAM VE ŞEHİR BİR ARADA

Kuğulu Park, şehir merkezinde doğayla baş başa kalmak isteyenler için ideal bir mekân sunuyor. Burada bulunan bitki ve hayvan türleri ile şehrin betonlaşmasına rağmen doğal yaşamın sürdürülebileceğini gösteriyor. Parkın ziyaretçileri, kuğuların su üzerinde süzülüşünü izleyip ağaçların altında huzur dolu bir yürüyüş yapabiliyor.

adsiz-tasarim-6.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.