Ankara'da MESEM ve Çocuk İşçiliği konuşuldu

Dergi Peronun, Çocuk işçiliği sorununu ele aldığı söyleşilerin ikinci başlığı MESEM oldu.

Ankara'da MESEM ve Çocuk İşçiliği konuşuldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Anadolu Müzik Kültürleri Derneği’nde yapılan söyleşi Deniz Duran’ın moderatörlüğünde Eğitimci ve sendikacı Özkan Rona ile Sosyal politikacı ve Yazar Özgür Hüseyin Akış’ın katılımıyla gerçekleşti.

"ÇOCUKLAR OKULLARINA DEVAM EDEBİLMELİ!"

Deniz Duran, MESEM’in mevzuatta yer alan şekliyle birlikte bu projenin 2016 yılındaki eğitim programının devamı olduğu söyleyerek konuşmacılara hazırladığı soruları yöneltti. Konuşmacılardan Özkan Rona, MESEM’in meslek öğrenimi ile bir ilişkisinin olmadığını, sermaye sınıfına çocukları ucuz işgücü olarak sunulduğunu söyledi. Ayrıca çocukların ne olursa olsun okullarda eğitimlerine devam edebilmelerinin sağlanması gerekliliğinin altını çizdi.

img-20240929-wa0025.jpg

"MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİDİR”

Özgür Hüseyin Akış ise MESEM ile çocukların yetişkinlerle birlikte aynı işleri yaptığını bu programla birlikte 9 çocuğun iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini söyledi. İSİG meclisinin çocuk iş cinayetleri raporuna da değinen Akış sermaye sınıfının “Meslek lisesi memleket meselesidir” vurgusunun kâr odaklı bir yaklaşım dışında bir anlam ifade etmediğini söyledi. Mülteci çocuk işçiliğinin de önemli bir sorun olarak durduğunu, çocuk işçiliği başlığında ayrıca düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Söyleşi katılımcıların sorularıyla sürdü. Katılımcılar arasında yer alan Şair Yusuf Şaylan çıraklık ile ilgili bir şiir okudu. Söyleşi bu şiirle birlikte sona erdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.