İnceğiz Çorbası
Ankara'ya özgü bir başka yöresel yemek olan İnceğiz Çorbası, içeriğinde kuzu eti bulunan bir sulu çorbadır. Kış aylarının vazgeçilmez tatlarından biridir. Kuzu eti, haşlanmış nohut ve buğdayın birleşimiyle hazırlanan bu lezzetli çorba, hem lezzetiyle hem de içeriğindeki besin değerleriyle oldukça doyurucudur. Üstelik üzerine ekleyeceğiniz yağ, çorbanın lezzetini daha da artırır.
Ankara'da genellikle ana yemek öncesinde başlangıç olarak sunulan İnceğiz Çorbası, malzemelerinin kolayca bulunabilir olmasıyla evlerde de basitçe yapılabilir. Haşlanmış nohutları, doğranmış buğday ve et parçalarını bir tencereye koyup üzerine sıcak su ekleyerek pişirirsiniz. Birkaç parça semizotu ve tuz ekledikten sonra yoğurda un ve su ekleyerek karıştırırsınız. Kaynayan sudan bir miktar alıp yoğurt karışımına ekleyerek ayrı bir tencereye eklersiniz. Yağı ve kırmızı toz biberi eriterek servis tabağına koyduğunuz çorbanın üzerine dökerek İnceğiz Çorbasını afiyetle tüketebilirsiniz.
Çorbanın tam kıvamı ve lezzeti için Ankara'daki restoranlarda denemenizi tavsiye ederiz. Makul fiyatlı ve doyurucu bir çorba çeşididir. Ankara'nın yerel restoranlarında bu lezzeti tatma imkanınız olacaktır.