Ankara'da Nurten İşçi'nin bir tesadüf ile başlayan muhtarlık serüveni

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Güzeltepe Mahalle Muhtarı Nurten İşçi, muhtarlık görevine tesadüflerle adım attı; ancak bu yolda kararlılıkla ilerlemeye devam etti. Üçüncü dönemini başarıyla tamamlayan İşçi, dördüncü dönemine de büyük bir azimle başladı.

Ankara'da Nurten İşçi'nin bir tesadüf ile başlayan muhtarlık serüveni
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Nurten İşçi'nin muhtarlık serüveni, Almanya’da yaşayan kız kardeşi için ikinci bir ikametgâh çıkartmaya gittiği gün başladı. O dönemde mahalle muhtarlığı seçimlerinin iptal edildiğini öğrenen İşçi, kendisine yapılan muhtarlık teklifini başta ciddiye almasa da daha sonra bu görevde yer almaya karar verdi.

İşçi, "Muhtarlık o zaman bir şaka gibi gelmişti ama şimdi bu görevdeyim ve işimi severek yapıyorum," diyor ve mahalle sakinleriyle olan ilişkilerini saygı ve sevgi üzerine kurduğunu vurguladı.

KADIN MUHTAR OLMANIN ZORLUKLARI VE GÜZELLİKLERİ

Nurten İşçi, kadın muhtar olarak görev yapmanın zorluklarına rağmen, bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardığını dile getirdi. Kimi zaman "kadınsınız, yapamazsınız" gibi önyargılarla karşılaşsa da, bu tür engelleri saygı ve sabırla aştığını söyledi. İşçi, "Benim yetişme tarzımda, cinsiyet ayrımı yapılmadı. Çalışarak ve azmederek her şeyi başarabileceğime inandım." diyerek kadınlara cesaret veriyor.

1-001.png

HİZMET ODAKLI ÇALIŞMALAR

Muhtarlık görevi boyunca mahalle sakinlerinin her türlü sorununa çözüm üretmeyi amaçlayan İşçi, "Muhtar olmadan önce de çevreye duyarlı, yardımsever bir insandım. Bu özelliklerimi muhtarlık görevimde de sürdürüyorum. Mahalledeki her bireyin sorununu dinleyip, çözüm odaklı çalışmalar yürütüyorum" diye ekledi. İşçi, muhtarlık sürecinde mahalledeki evleri tek tek gezerek kendini tanıtmış ve mahalle sakinlerinin güvenini kazandığını aktardı.

GELECEĞE DAİR TAVSİYELER

Nurten İşçi, önümüzdeki seçimlerde aday olmayı düşünen kadın muhtar adaylarına da şu tavsiyelerde bulundu: "Bu görev sabır ve özveri gerektirir. Mahallenizi ve insanları tanımak, onların ihtiyaçlarına çözüm üretmek çok önemli. Çalışmayı sevin ve asla pes etmeyin."

Güzeltepe Mahallesi'nin güçlü kadın muhtarı Nurten İşçi, örnek çalışmalarıyla mahalle sakinlerinin gönlünde taht kurmaya devam ediyor. Kadın muhtar olarak geçirdiği üç dönemde, hizmet odaklı çalışmalarla mahallede fark yaratmış olan İşçi, dördüncü dönemi de aynı azimle sürdüreceğinin sinyallerini verdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.