Ankara'da o mahallenin seçmen sayısı 10 yılda 2 bin azaldı!
İncirli Mahallesi Muhtarı Bektaş Yener Çelik, mahallenin 26 bin seçmeni olduğunu ancak son 10 yılda seçmen sayınının 24 bine gerilediğini söyledi. Çelik, “Vatandaşlar köylerinde oy kullanabilmek için kütüklerini taşıyor. Bu durum da ciddi sıkıntılara yol açabiliyor. " dedi.
ÖZEL HABER: ESRA SARI
Ankara'nın Keçiören ilçesinde 33 bin nüfuslu İncirli Mahalle Muhtarı Bektaş Yener Çelik, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, İncirli Mahallesi’nin Keçiören’in en eski mahallerinden biri olduğunu söyledi.
İncirli Mahallesi’nin iki dönemdir muhtarlığını üstlenen Çelik, uzun yıllardır İncirli Mahallesi’nde oturduğunu ve mahallelinin yaşadığı sorunları yakından bildiğini ifade etti.
“MAHALLEYE GÖNÜL BORCUMUZ VAR”
50 yaşındaki Muhtar Çelik, mahallenin sorunlarını çözmeye çalıştığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Mahalleye gönül borcumuz var. Bu borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Amacım; mahallemi güzelleştirmek. Onun için çalışıyorum. Muhtar olduğum günden beri mahallenin sorunlarını çözmeye çalıştım. Öncelikle mahallemizde en büyük sorun altyapı idi. Şu an mahallemizde yaklaşık 7 aydır altyapı çalışmaları yapılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Keçiören Belediyesi ile bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Mahallenin sorunları bir şekilde çözülür. Muhtar mücadele ederse mahallenin sorunları çözülür. Yeter ki bir muhtar çalışmak istesin.”
DİK RAMPA KAZALARA NEDEN OLUYOR!
Çelik, mahallenin başta altyapı, ulaşım ve çevre düzenlemesi gibi sorunları çözdüklerini dile getirerek, “Ana caddenin kaldırımları yapıldı, asfalt atıldı. Sokakları Keçiören Belediyesinin ekipleri yaptı. Barış Caddesi’nde sorun var. Burası eğimli bir yol olduğu için çok kaza oluyor. ASKİ o bölgede çalışmalara başladı.” diye konuştu.
SEÇMEN SAYISI 10 YILDA 2 BİN AZALDI!
Mahallenin 26 bin seçmeni olduğunu ancak son 10 yılda seçmen sayınının 24 bine gerilediğini belirten Çelik, şöyle konuştu:
“Vatandaşlar köylerinde oy kullanabilmek için kütüklerini taşıyorlar. Bu durum da ciddi sıkıntılara yol açabiliyor. Çünkü vatandaş mahallede yaşıyor ama kütüğünü memleketine aldırmış. Böyle olunca vatandaşa tebligat ya da farklı belgeler muhtarlığa gelmiyor. Belgeler kütüğünün olduğu şehre ya da ilçeye gidiyor. Orada da yaşamadığı için belgeler vatandaşa ulaşamıyor. Buradan vatandaşlara sesleniyorum: Lütfen yaşadığınız ilçede kütüğünüz kalsın. Bizim mahallemizde akrabalarına ya da yakınlarına destek olmak amacıyla kütüğünü değiştiren vatandaşlar bulunuyor. 10 yıl içinde seçmen sayısı 2 bin azaldı. 2 bin seçmen kaydını taşımış. Vatandaş nerde ikamet ediyorsa orada oy kullanmalı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün yetkililerine sesleniyorum: Bu soruna çare bulun.”
MUHTARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ!
İncirli Spor Kulübü’nün yöneticisi de olan Çelik, doğup büyüdüğü ve şimdi muhtarı olduğu mahallesinde çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için ücretsiz futbol kursu verdiğini belirterek, "Çocukları kötü alışkanlık uzak tutmamız gerekiyor. Bunun en iyi yöntemi de spor. Hafta sonları mahalledeki 600 çocuğa ücretsiz futbol kursu veriyoruz. Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmamız gerekir.” ifadesini kullandı.
Eski profesyonel futbolcu olduğunu belirten Çelik, mahalledeki çocukların kötü alışkanlıklar edinmemesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediğini de dile getirdi.
MUHTARLARIN SORUNLARI!
Çelik, muhtarların sorunları olduğundan söz ederek, “Memur gibi çalışıyoruz ancak devlet memurlarının haklarından yararlanamıyoruz. Muhtarlar asgari ücret alıyor. Muhtarlığa ait su, elektrik, doğalgaz ve internet faturalarını muhtar ödüyor. Ben vatandaştan mühür parası almıyorum. Mühür parası 40 lira. 10 yıldır muhtarım, mühür parası almadım, almam da…” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.