Ankara'da öğrencilere kırtasiye yardımında bulunan belediyeler!

Üç aylık yaz tatili sona erdi, 20 milyonu aşkın öğrenci ders başı yapmak için okula döndü. Ancak kırtasiye masrafları velilerin belini büktü. Ankara'da hangi belediye kırtasiye yardımında bulunuyor?İşte detaylar...

Ankara'da öğrencilere kırtasiye yardımında bulunan belediyeler!
Yayınlanma:

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim dönemi, 74 bin okul ve 750 bine yakın derslikte başladı. Ancak velileri bu dönemde kırtasiye masrafları zorladı. Artan maliyetler kırtasiye ürünlerini de vurdu. Bu nedenle Ankara'daki bazı ilçe belediyeleri maddi durumu iyi olmayan ailelere kırtasiye yardımında bulundu. İşte o belediyeler...

KIRTASİYE YARDIMI 108 MİLYONU AŞTI!

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent'te 13 bin 764 aileye sosyal yardımda bulundu. Belediye, ilk ve ortaokul öğrencilerine de kırtasiye desteğinde bulunduğunu açıklayarak, "101 bin 40 ailenin ilk ve ortaokul öğrencisi 119 bin 428 çocuğu için de 108 milyon 412 bin 750 lira kırtasiye desteği sağladık." dedi.

ABB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal belediyecilik anlayışımızla çıktığımız yolda, yeni eğitim-öğretim yılında da sosyal yardım alan ailelerin yanındayız. Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerin ilkokul birinci sınıfa başlayan çocuklarına yönelik başlayan ‘okul kıyafeti desteği projemiz’ kapsamında 13 bin 764 aileye ulaştık. Bugüne kadar 13 bin 764 ailenin 13 bin 979 çocuğuna Başkent Kart aracılığıyla toplamda 13 milyon 979 bin lira giysi desteği sağlanmış oldu. Ayrıca 101 bin 40 ailenin ilk ve ortaokul öğrencisi 119 bin 428 çocuğu için de 108 milyon 412 bin 750 lira kırtasiye desteği sağladık."

ETİMESGUT'TAN DA KIRTASİYE DESTEĞİ!

2024-2025 eğitim öğretim döneminde tüm öğrencilerimize başarılar dileyen Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, "Belediyemiz bünyesindeki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Kırtasiye Yardım Projemiz ile birlikte, geleceğimizin aydınlık yüzleri evlatlarımızın eğitimi için kırtasiye desteğinde bulunduk." dedi.

SİNCAN’DA EĞİTİME TAM DESTEK!

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni eğitim-öğretim yılında 8 bin 290 öğrencimize kırtasiye yardımında bulunuyoruz. 2 bin TL’ye varan kırtasiye yardımları, gün içinde Sosyal Destek Kartlarına yatırılacaktır." dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.