Ankara’da öldürülen motokuryeler için konvoy ve basın açıklaması: Katiller aramızda, Ata Emre ve Samet için adalet

Ankara'da motokuryeler, bıçaklanarak hayatını kaybeden Ata Emre ve Samet Özgül için bir eylem düzenledi. Motokuryeler, "Çalışırken ölmek istemiyoruz!" mesajıyla bir konvoy oluşturarak seslerini duyurdu.

Ankara’da öldürülen motokuryeler için konvoy ve basın açıklaması: Katiller aramızda, Ata Emre ve Samet için adalet
Yayınlanma:
Güncelleme:

Balıkesir'de bir restoranda motokurye olarak çalışan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi Ata Emre Akman'ın trafikte tartıştığı kişi tarafından 25 yerinden bıçaklanarak öldürülmesinin ardından yaşanan bu acı olaya tepkiler artıyor. Benzer şekilde 2 sene önce Ankara'da motokuryelik yaparken trafikte çıkan tartışmada 3 kişi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Samet Özgül'ün ailesi, Samet Özgül'ün motokurye arkadaşları ile birlikte bir açıklama yaptı.

Etlik semtindeki olay yerinde bir araya gelen aileler, yakınları ve motokuryeler, 'Kuryeler ölmesin', 'Katiller aramızda' ve 'Ata Emre ve Samet için adalet' yazılı pankartlarla birlikte sloganlar attı.

"DERİNDEN ETKİLEDİ"

Açıklamada Samet Özgül'ün kardeşi Berna Özgül, Samet ve Ata Emre Akman için bir araya geldiklerini belirterek, "İkisi de harçlıklarını çıkartmak için çalışan üniversite öğrencisiydi. İkisi de motokuryelik alanında çalışıyordu ve maalesef ikisini de kaybettik. Aile olarak 'Başka Samet Özgül'ler ölmesin' derken böyle bir acıyla yeniden karşılaşmak bizi gerçekten derinden etkiledi." dedi.

Özgül, açıklamasının devamında şunları söyledi: "Samet Özgül, trafikte ışık ihlali yapan aracı uyardığı için boğazından bıçaklanarak öldürüldü. En son görülen mahkememizde de Halil İbrahim Demirci, indirimsiz müebbet hapis cezası, Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz de 12 yıl hapis cezası almıştı. Ancak şu an İstinaf Mahkemesi 9 Mayıs 2024 tarihinde incelenmesi için davayı tekrar başlatacak.

20 SABIKASI OLAN MUSTAFA DEMİRCİ SERBEST

28 Haziran 13.30'da Ankara Bölge Adliyesi, 1'inci Ceza Dairesi'nde davamız tekrardan görülecek. Şu anda 20 sabıkası olan Mustafa Demirci serbest. En son yaşanan Ata Emre Akman olayında da E.Ö., isimli şahsın 6 sabıkası vardı. Ata Emre Akman'ı 25 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Bizler ne Ata Emre'yi koruyabildik ne de Samet Özgül'ü. Biz artık güvende yaşamak istiyoruz. Sabıkalı insanlar ellerini kollarını sallayarak gezerken, biz nasıl korunacağız bu ülkede? Bu sabıkalı insanlar evlatlarımızı, kardeşlerimizi ve sevdiklerimizi bizden alıyor. Biz bu acıyla nasıl yaşayacağız."

Basın açıklamasının ardından motokuryeler, Samet Özgül ve Ata Emre Akman anısına 'Destek Konvoyu' düzenledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.