Ankara'da Opera ve Bale Festivali hazırlıkları hız kesmiyor

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, İstanbul, İzmir, Bodrum ve Antalya'da düzenlenen Uluslararası Festivallerle opera, bale, müzikal ve konserlerin sanatseverlerle buluşmasını sağlıyor.

Ankara'da Opera ve Bale Festivali hazırlıkları hız kesmiyor
Yayınlanma:

Bu yılki Uluslararası Festivaller, 10 Haziran tarihinde İstanbul'da başlayacak. Festivallerde, sanatseverler Mozart'ın Saraydan Kız Kaçırma operasıyla başlayan bir dizi etkinlik ve performansı izleyebilecekler. Açılış, 10 Haziran'da Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu'nda İstanbul Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Gala Konseri ile gerçekleşecek. Festival, 21 Eylül'de Antalya'da düzenlenecek 30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ile sona erecek.

bale.jpg

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Saraydan Kız Kaçırma operasını Caner Akın rejisiyle 12-13 Haziran tarihlerinde İstanbul AKM Tiyatro Salonu'nda iki temsil olarak sahneleyecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi, La Traviata operasını 15 Haziran Perşembe günü sahneleyecek. Ankara Devlet Opera ve Balesi ise Andrea Chenier operasını 18 Haziran Pazar akşamı AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda sergileyecek. Festivalin kapanışı, 22 Haziran Perşembe günü Ankara, Antalya ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin ortak sahnelediği muhteşem Aida operası ile yapılacak.

opera.jpg

Ayrıca, 7-21 Temmuz tarihleri arasında Efes Antik Tiyatro'da düzenlenecek 6. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali de gerçekleştirilecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi, festivalin açılışını Uyuyan Güzel balesi ile 7 Temmuz Cuma günü sahneleyecek. Samsun Devlet Opera ve Balesi, Carmen balesini 10 Temmuz Pazartesi günü, Carmina Burana sahne kantatını ise 13 Temmuz Perşembe günü sergileyecek. Ünlü Damdaki Kemancı müzikali ise festival kapsamında ilk defa Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından 16 Temmuz Pazar günü seyirciyle buluşacak. Festival, 21 Temmuz Cuma akşamı İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Lucia Di Lammermoor operasıyla sona erecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.