Ankara’da ortak kültür ve değerler sergilendi

Ankara'da, 3. Avrupa Miras Günleri kapsamında düzenlenen "Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler" başlıklı fotoğraf sergisi ve basın buluşması büyük ilgi gördü. Etkinlik, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu'nun iş birliği ve Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Ankara’da ortak kültür ve değerler sergilendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Etkinliğe AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilcinskas, Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği geçici Maslahatgüzarı Radoslaw Sadowski ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Sadowski, katılımcılara etkinliğe gösterdikleri ilgi için teşekkür ederken, serginin "ortak mirası" kutlamak için eşsiz bir fırsat sunduğunu belirtti. Ayrıca, serginin Avrupa Miras Günleri çerçevesinde düzenlenen zengin kültürel etkinliklerin bir parçası olduğunu ve gelecekteki etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Vilcinskas, serginin Türkiye ile AB arasındaki "ortak kültür mirası" üzerine düşünmeye teşvik edici bir rol oynadığını ifade etti ve Polonya Büyükelçiliği'ne etkinliğin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı teşekkür etti.

ab-sergi-5.jpg

Sergide, AB ve üye ülkeleri tarafından Türkiye ile işbirliği içinde gerçekleştirilen çeşitli kültürel miras projelerine ait fotoğraflar sergilendi. Ülke genelinde 18 şehri kapsayan bu projeler, kültürel mirasın korunması ve kutlanmasına yönelik ortak çabaların önemini vurguluyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.