Ankara'da “Otomobilsiz Kent Günü” etkinliği nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak

Başkent Ankara, yarın düzenlenecek "Otomobilsiz Kent Günü" etkinliği nedeniyle bazı yolların araç trafiğine kapatılmasıyla karşı karşıya kalacak. Etkinlik kapsamında şehir merkezinde çeşitli cadde ve sokaklarda ulaşım düzenlemeleri yapılacak.

Ankara'da “Otomobilsiz Kent Günü” etkinliği nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
Yayınlanma:

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, "Otomobilsiz Kent Günü" dolayısıyla yarın saat 13.00 ile 16.00 arasında belirli yollar araç trafiğine kapalı olacak. Kapatılacak yollar şu şekilde:

  • İRAN CADDESİ: Binnaz Sokak ile Buğday Sokak kesişimi arasında kalan bölüm ve bu caddeye açılan tüm sokaklar çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak.

  • TUNALI HİLMİ CADDESİ: Buğday Sokak ile John F. Kennedy Caddesi kesişimi arasında kalan bölüm ve bu bölgeye açılan tüm cadde ve sokaklar çift yönlü trafiğe kapalı olacak.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR VE ÖNLEMLER

Sürücülerin mağdur olmaması için etkinlik süresince alternatif güzergahlar kullanmaları ve trafik işaret ve yönlendirmelerine dikkat etmeleri tavsiye edildi. Ayrıca, toplu taşıma araçlarının kullanımının teşvik edilmesiyle şehirdeki araç yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.

OTOMOBİLSİZ KENT GÜNÜ NEDİR?

Dünya genelinde birçok şehirde düzenlenen "Otomobilsiz Kent Günü" etkinliği, motorlu taşıt kullanımını azaltarak sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmeyi amaçlıyor. Etkinlik, çevre kirliliğini azaltma, bisiklet ve yaya yollarını yaygınlaştırma gibi hedeflerle düzenleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.