Ankara'da pasajlara ilgi giderek azalıyor

Kentin merkezinde bulunan Tunalı Pasajı, Ertuğ Pasajı, Soysal Pasajı, Menekşe Pasajı, Kocabeyoğlu Pasajı gibi pasajlara Başkentlilerin ilgisi giderek azalıyor. Alışveriş merkezlerinin açılması, online e- ticaretin yaygınlaşması pasajlara ilginin giderek azalmasına neden oldu.

Ankara'da pasajlara ilgi giderek azalıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Başkent Ankara’da pasajlar kentin tarihinde ve günümüzde önemli bir yer tutuyor. Tunalı Pasajı, Ertuğ Pasajı, Soysal Pasajı, Menekşe Pasajı, Kocabeyoğlu Pasajı ve Karum gibi pasajlar kentin en önemli pasajlarından. Bu pasajlar hem Başkentlilerin hem de yerli- yabancı turistlerin ilgisini çeken ve şehrin dokusuna katkı sağlayan önemli mekanlardan. Ancak kentte alışveriş merkezlerinin açılması, online e- ticaretin yaygınlaşması pasajlara ilginin giderek azalmasına neden oldu.

whatsapp-image-2024-02-17-at-11-18-02.png

Ertuğ pasajı esnafları, pasajların tarih boyunca şehrin ticari ve sosyal yaşamında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Pasaj esnafı, Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin çok derin olduğunu belirterek, pasajda iş potansiyelinin çok düşük olduğunu ifade etti.

ESNAF KAN AĞLIYOR!

Pasaj esnafı, Ankara'nın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Ertuğ Pasajının, kentin merkezinde olmasına rağmen iş potansiyelinin düşük olduğunu vurguladı.

Pasaj da çeşitli mağazalar ve butiklerin bulunduğunu belirten esnaf, şöyle konuştu:

"Pasajdaki esnafın durumu içler acısı. İş potansiyeli her geçen gün düşüyor. Geçtiğimiz yılları arıyoruz. Pandemi döneminde bile işlerimiz iyiydi. Vatandaşın alım gücü düşük, enflasyon çok yüksek. Her şeye zam geliyor. Vatandaşta alacağı her ürünün fiyatını araştırmaya başladı. En uygun nerde ise onu alıyor. İşlerimizi e- ticaret siteleri de düşürdü. Esnaf bu süreçte ayakta kalma mücadelesi veriyor."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.