Ankara'da sağanak yağış sebebiyle dükkanları su bastı, esnaf isyan etti: "150 bin liralık hasar var"

Ankara'da aniden bastıran gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Kısa sürede etkisini gösteren yağış, yolları adeta göle çevirirken, birçok araç su içinde kaldı ve iş yerleri su baskınlarıyla karşı karşıya kaldı.

Ankara'da sağanak yağış sebebiyle dükkanları su bastı, esnaf isyan etti: "150 bin liralık hasar var"
Yayınlanma:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara’nın Çubuk, Akyurt, Kahramankazan, Pursaklar, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan, Çankaya, Gölbaşı ve Mamak ilçeleri için gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Uyarının hemen ardından etkili olan sağanak, özellikle Çankaya ilçesinin Sıhhiye semtinde büyük su birikintilerine yol açtı. Araçlar su içinde mahsur kalırken, göle dönen caddelerde trafik durma noktasına geldi.

v.jpg

ESNAF MAĞDUR OLUYOR

Yağışın etkisiyle bazı iş yerleri su baskınlarına maruz kaldı. Yükselen yağmur suları, kaldırımları aşarak dükkanların içine doldu ve maddi hasara neden oldu. Yaklaşık 20 yıldır bölgede esnaflık yapan İbrahim Balcı, her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıl çalışmalar yapıldı, ızgaralar eklendi ama yine de yeterli gelmiyor. Su burada birikiyor ve esnaf gerçekten mağdur oluyor.” dedi.

fa.jpg

100-150 BİN LİRALIK HASAR VAR

Benzer bir sıkıntıyı yaşayan çevre esnafı Faik Erdoğan ise, “Bu sene üçüncü kez su baskını yaşıyoruz. Belediye bazı çalışmalar yaptı ama yeterli olmadı. Yağmur yağdığında bu bölge tamamen su altında kalıyor. İçerideki malzemeler suyun altında kaldı, elektronik cihazlar bozuldu. Tahmini olarak 100-150 bin lira civarında hasar var.” ifadelerini kullandı. Esnaf, bu tür olayların tekrar etmemesi için daha kalıcı çözümler bekliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.