Ankara'da simidin de tadı kaçtı! Oda Başkanı'ndan Bakan'a istifa çağrısı!

Ekmek fiyat tarifelerinde olduğu gibi simit fiyat tarifelerinde de Ticaret Bakanlığının görüşünün alınması zorunlu hale getirildi. Konuya ilişkin Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Savaş Delibaş, "Her gün yeni bir karar alınıyor. Simit şu an ekmekle aynı statüde. Bu nedenle Serbest Ticaret Kanunu’nun değişmesi gerekiyor. Kanunun ne hükmü kaldı? Benim mesleğime sınırlama getirilemez." dedi.

Ankara'da simidin de tadı kaçtı! Oda Başkanı'ndan Bakan'a istifa çağrısı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ticaret Bakanlı tarafından hazırlanan "Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Alınan bu kararla, ekmek fiyat tarifelerinde olduğu gibi simit fiyat tarifelerinde de Ticaret Bakanlığının görüşünün alınması zorunlu hale getirildi. Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Savaş Delibaş, konuya ilişkin anadolugazete.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede, "Her gün yeni bir karar alınıyor. Simit şu an ekmekle aynı statüde. Bu nedenle Serbest Ticaret Kanunu’nun değişmesi gerekiyor. Kanunun ne hükmü kaldı? Benim mesleğime sınırlama getirilemez." dedi.

ankara-simidi-a-2221795.jpg

"SİMİDİN KALİTESİ BOZULACAK"

Artan maliyetler yüzünde esnafın zor durumda olduğunu belirten Delibaş, "Biz gerçekleri söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Halkı kandıran varsa biz sesimizi duyuracağız. Alınan bu karar nedeniyle simidin tadı bozulacak, simidin kalitesi bozulacak. 'Eskiden simidin tadı iyiydi.' diyeceğiz." diye konuştu.

"SİMİDİN DE TADI KAÇTI"

Delibaş, alınan karar nedeniyle simidin gramajının düşmeyeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ramazan pidesinin gramajını düşürdüler. Ramazan pidesinin kalitesi düşmüştü. Maalesef simitte de bu durum geçerli olacak. Simidin de artık eski tadı olmayacak. Kandil simidi 60 gram. O zaman kandil simidi üretelim. Her şehrin kendine has simidi vardır."

Simidin Katma Değer Vergi (KDV) oranının yüzde 10 olduğunu anımsatan Delibaş, KDV oranının düşürülmesi gerektiğini aktardı.

"ÇORUM’DA PAZAR GÜNÜ EKMEK ÇIKMAYACAK"

Çorum’da fırıncıların pazar günü çalışmayacağını anımsatan Delibaş, şunları kaydetti:

"Çorum'da pazar günü taze ekmek çıkmayacak. Fırınlarda çalışan ustalar pazar günü çalışmayacak. Ustalar bir gün dinlenecek. Çorum’da pazar günü ekmek çıkmayacak çünkü eleman yok. Ustanın aldığı maaş şu ekonomik şartlarda yetmiyor. Maaşlar ustaları da tatmin etmiyor."

ODA BAŞKANINDAN BAKANA İSTİFA ÇAĞRISI!

Geçtiğimiz son 5 yılda simitçi dükkanı sayısında artış olmadığını vurgulayan Delibaş, "Zincir simit sarayları kapanıyor. Holdingler de işi bırakmak zorunda kalacak. Simitçi dükkanları açılmayacak. 90’lara geri döndük. Devletin böyle bir şey yapmaması gerekiyor. Ticaret Bakanı Ömer Polat'ın istifa etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.