Ankara'da sinek ve haşere ilaçlama çalışmaları devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ankara'da sinek ve haşere ilaçlama çalışmaları devam ediyor
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamında faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, ABB'ye bağlı BelPlas AŞ ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, sinek, sivrisinek ve haşere popülasyonundaki artışı engellemek amacıyla ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı.

Ekipler, yoğun yağışlar sonucu oluşan larva ve sinek popülasyonunu kontrol altına almak için yoğun mesai harcıyor. Ayrıca, Kurban Bayramı döneminde vatandaşların bilinçsizce atıklarını bıraktığı alanlar da özenle ilaçlanmaktadır. Çöp bırakma noktalarında yapılan ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleriyle mikroorganizma oluşumu engellenmektedir.

Mahalle Muhtarları ile koordineli olarak ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyen BelPlas AŞ İlaçlama Müdürü İsmail Dane, “BelPlas AŞ ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı koordinesiyle yapılmakta olan vektör mücadelesi kapsamında gündelik alanlarda, çöp ve yeşil alanlarda sivrisinek ve karasineklerin üremesine engel olmak amacıyla mahalle muhtarlarımızla koordineli bir şekilde ilaçlama çalışmalarını yürütmekteyiz” diye konuştu.

Pursaklar Saray Gümüşoluk Mahalle Muhtarı Lokman Aldemir de düzenli olarak ilaçlama çalışmalarının yapılmasından duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından mahallemizde yapılan ilaçlama çalışmalarından dolayı mahallem adına teşekkür ediyorum. Şu anda da mahallemiz ve çeşmesi civarında saha çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar için de çok teşekkür ediyoruz.”

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.