Ankara'da taksiciler sessiz!

Akaryakıta art arda gelen zamlar taksi ve özel halk otobüs şoförlerini olumsuz etkiledi. anadolugazete.com.tr muhabiri taksici esnafıyla görüşmeye çalışsa da esnaf konuşmak istemedi.

Ankara'da taksiciler sessiz!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Akaryakıta zam gelmesi başta özel halk otobüs (ÖHO) şoförlerini ve taksici esnafını olumsuz yönde etkiliyor. Akaryakıta gelen zamlar özellikle büyükşehirdeki esnafları mağdur ediyor. Hal böyle olunca İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, taksi ücretlerine zam gelmesi gerektiğini dile getirmişti. Aksu, yüzde 65'lik bir zam talebinde bulunmuştu.

taksi-esra.jpg

Ankara'da ise taksi ücret tarifelerine temmuz ayında indi bindi, açılış ve kilometre fiyatlarına yüzde 50’ye yakın bir zam geldi. Başkent'te indi bindi ücreti 50 lira, açılış ücreti 18 lira, kilometre ücreti ise 15 lira olarak belirlendi. Temmuz ayından bu yana akaryakıta art arda gelen zamlar taksi esnafını zora soktu.

ANKARA'DA TAKSİCİLER SESSİZ!

taksi2.jpg

Kızılay merkezdeki taksi duraklarını ziyaret ederek esnafın sıkıntılarını dile getirmek isteyen anadolugazete.com.tr Muhabiri Esra Sarı, esnafın dertli olduğunu ancak demeç vermekten kaçındıklarını gözlemledi.

TAKSİCİLER MUTSUZ!

anadolugazete.com.tr muhabirine ismini söylemek istemeyen taksi şoförleri, gelen zamlar ve vergiler karşısında taksicilerin mağdur olduğunu söyledi.

Taksi şoförleri, Ankara'nın memur ve öğrenci şehri olduğunu anımsatarak, "Ankara'da taksi ücretlerine yılbaşından sonra zam gelir. Memura zam yapılmadan taksici esnafına zam yapılmaz." sözleriyle yıl başını işaret etti.

taksiii.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.