Ankara'da toplu taşımaya zam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından bugün gerçekleştirilen toplantıda toplu taşımaya zam yapılması kararı alındı.

Ankara'da toplu taşımaya zam!
Yayınlanma:

Son dakika gelen haberlere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) bugün gerçekleştirdiği toplantıda toplu ulaşım ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapılmasına karar verdi.

Yeni düzenlemeye göre, tam bilet fiyatı 15 TL'den 21 TL'ye çıkarken, öğrenci biletlerinin fiyatı ise 7 TL 50 kuruştan 10 TL 50 kuruşa yükselecek.

DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

Yeni fiyatlar 1 Temmuz 2023 tarihinde 7.50 TL olan tam bilet ve 4 TL olan indirimli bilet fiyatlarının sırasıyla 15 TL ve 7.50 TL'ye yükseldiği bir sürecin ardından geldi. ABB'nin aldığı son karar ile birlikte, tam bilet ücreti 21 TL'ye, indirimli bilet ücreti ise 10.50 TL'ye çıkarıldı. Bu değişiklikle birlikte, tam bilet fiyatında yüzde 40 oranında bir artış gerçekleşmiş oldu.

Basına yansıyan Ankara’da ulaşıma yüzde 33 zam iddialarının aslına anadolugazete.com.tr ulaşmış yüzde 33 rakamının gerçeği yansıtmadığını okuyucularına duyurmuştu.

ABB RESMEN DUYURDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yapılan zam oranını duyurdu.

Yapılan açıklamada tam bilet fiyatının 21 TL, öğrenci biletinin 10,50 TL ve abonman fiyatının ise aylık 300 TL olduğu aktarıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.