Ankara'da 'Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 1000 yıllık Hafıza' sergisi

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 1000 yıllık hafıza” el sanatları sergisi Ankara'da gerçekleşti. Ankara'daki sergiye sanat severler yoğun ilgi gösterdi.

Ankara'da 'Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 1000 yıllık Hafıza' sergisi
Yayınlanma:

Ankara'da bir alışveriş merkezinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın katkılarıyla “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 1000 yıllık hafıza” El sanatları sergisi gerçekleşti. Sergiye sanatseverlerden yoğun ilgi vardı.

20 YILDA 20 BİN SERTİFİKA

"20 yılda 15 bini kadın, 5 bini erkek kursiyer olmak üzere toplam 20 bin vatandaşımız sertifika almıştır"

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Bülent Kahraman Çolakoğlu, kırsal alandan istihdama yönelik meslek ve alt mesleklerin kazandırılması, geleneksel el sanatlarının korunması ve bunları gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekerek, ''Geleneksel el sanatlarımız şanlı tarihimizden, kadim milletimizin hayatı algılayış ve yaşayış tarzından beslenen Türk milletinin ortak duygu, düşünce ve estetik anlayışını yansıtan kültürel değerler bütünümüzün önemli bileşenlerindendir'' dedi.

anka2.jpg

“Ürünlerimizin tamamı el emeği göz nuru olup hiçbir ürünümüzde makine ve fabrikasyon üretim yoktur”

Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Çam, sergilenen ürünlerin tamamının el emeği olduğunu söyleyerek, ''Buradaki tüm ürünlerimiz usta öğreticilerimizin nezaretinde, hocalarımızın nezaretinde kurslarımızda, her kursta en az 12 tane kursiyer olmak üzere, kurslarımızın marifeti ve usta öğreticilerimizin el emeğiyle üretilmektedir. Tamamen tüm ürünlerimiz el emeği göz nuru olup hiçbir ürünümüzde makine ve fabrikasyon adı altında üretim yoktur. Bugünkü sergimiz de yüzün üzerindeki kurslarımıza ait hemen hemen tüm ürünlerimizden birer tane örnek getirdik'' açıklamalarında bulundu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.