Ankara'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması başladı

Ankara'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk etapta 2 bin kişinin aşılanmasını planladıklarını söyledi.

Ankara'da ücretsiz HPV aşısı uygulaması başladı
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın duyurduğu ‘Sosyal destek alan ailelerin çocukları için ücretsiz HPV aşısı’ projesinde uygulama başladı.

9-30 yaş aralığındaki kız çocukları ve kadınları kapsayan aşı programı için başvuru yapan 15 yaş altı 251 ve 15 yaş üzeri bin 324 kişi olmak üzere bin 575 kişinin başvurusu kabul edildi.

Proje kapsamında ilk doz aşılar, Gazi Hastanesi'nde yapılmaya başlandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin ilk etabında 2 bin kişinin aşılanmasının planlandığını söyledi.

Yavaş, "Ankara’da başlattığımız ücretsiz HPV aşısı projesi kapsamında ilk etapta 2.000 vatandaşımızın aşılanmasını planlıyoruz. Türkiye’de ilk kez bizim duyurduğumuz bu projeyle halk sağlığına önemli bir katkı sunuyoruz. Dileğimiz, tüm vatandaşlarımızın bu aşıya ücretsiz olarak erişebilmesi ve sağlıklı bir geleceğe adım atmasıdır" ifadelerini kullandı.

Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, proje kapsamında 9-30 yaş arasındaki kız çocuklarına ve kadınlara, rahim ağzı kanserini önlemeye yönelik üç doz HPV aşısı yapılacağını söyledi. Ünsal, “İlk doz bugün uygulanıyor, ikinci doz 2 ay sonra ve üçüncü doz ise 6 ay sonra yapılacak. Bu proje, yaklaşık bir yıl sürecek” diye konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.